Marvposteier
Marvposteier er klassiske og delikate julekaker. Småkakene lager du av mørdeig smaksatt med konjakk før du fyller dem med deilig mandelmasse. Marvpostei kan på noen måter derfor minne om fyrstekake i mini-versjon.
Marv er et gammelt ord for marg. Før i tiden tilsatte man gjerne litt oksemarg i kakene nemlig, derav navnet på kakene.
Til denne oppskriften trenger du sandkakeformer. Marvposteiene kan du lage i god tid før jul og legge i fryseren.
Marvposteier er klassiske og delikate julekaker. Småkakene lager du av mørdeig smaksatt med konjakk før du fyller dem med deilig mandelmasse. Marvpostei kan på noen måter derfor minne om fyrstekake i mini-versjon.
Marv er et gammelt ord for marg. Før i tiden tilsatte man gjerne litt oksemarg i kakene nemlig, derav navnet på kakene.
Til denne oppskriften trenger du sandkakeformer. Marvposteiene kan du lage i god tid før jul og legge i fryseren.
Ingredienser
- 150 g smør, kaldt
- 150 g hvetemel
- 30 g melis
- 1 stk eggeplomme
- 1 - 2 ss konjakk
Fyll
- 150 g mandler, finmalte, med eller uten skall
- 125 g melis
- 3 stk eggehvite
Slik gjør du:
- 150 g smør, kaldt
- 150 g hvetemel
- 30 g melis
- 1 stk eggeplomme
- 1 - 2 ss konjakk
Fyll
- 150 g mandler, finmalte, med eller uten skall
- 125 g melis
- 3 stk eggehvite
