Panettone
Panettone er et søtt, rundt og høyt brød, fylt med tørket frukt. Panettone stammer fra juletider i Italia helt tilbake til Middelalderen. I Italia regnes panettone som julens viktigste bakst.
Italienske immigranter til land som Argentina, Paraguay, Venezuela og Brasil tok med sin kjærlighet for Panettone, og kaken ble etter hvert en vanlig tradisjon også i Sør-Amerika.
Panettone er et søtt, rundt og høyt brød, fylt med tørket frukt. Panettone stammer fra juletider i Italia helt tilbake til Middelalderen. I Italia regnes panettone som julens viktigste bakst.
Italienske immigranter til land som Argentina, Paraguay, Venezuela og Brasil tok med sin kjærlighet for Panettone, og kaken ble etter hvert en vanlig tradisjon også i Sør-Amerika.
Ingredienser
- 2.5 dl tørket frukt, (rosin, sukat, aprikos)
- 3 ss vann
- 1 ts appelsinlikør, helst Cointreau. Rom funker også.
- 4 stk eggeplomme
- 1 klype salt
- 85 g yoghurt naturell
- 70 ml olje
- 2 ts tørrgjær
- 340 g mel
- 3 ss sukker
- 1 stk appelsin, bare appelsinskallet, finrevet.
Slik gjør du:
- 2.5 dl tørket frukt, (rosin, sukat, aprikos)
- 3 ss vann
- 1 ts appelsinlikør, helst Cointreau. Rom funker også.
- 4 stk eggeplomme
- 1 klype salt
- 85 g yoghurt naturell
- 70 ml olje
- 2 ts tørrgjær
- 340 g mel
- 3 ss sukker
- 1 stk appelsin, bare appelsinskallet, finrevet.
