Pepperkaker med karamellfyll må du bare smake! Dette er doble pepperkaker med fløtekaramell i midten. Med et lite dryss havsalt på toppen blir de nesten uimotståelige.
Du trenger pepperkakedeig og en rund utstikker for å lage disse pepperkakene.
Oppskrift/foto: Marit Hovland, og boken «Pepperkaker»
Stikk ut to rundinger og legg den ene på stekebrettet. Legg en karamell i midten av rundingen før du legger den andre rundingen over. Bruk fingeren og klem kanten sammen.
Bruk til slutt den samme utstikkeren og trykk ut den doble pepperkaken på nytt slik at den får en fin kant. Stek pepperkakene litt lenger enn vanlig, ca. 15 minutter.
Avkjøle pepperkakene med karamell på rist før du smører melisglasur på toppen, gjerne ved hjelp av en kniv. Strø tilslutt over litt flaksalt mens glasuren fortsatt er bløt.
Stikk ut to rundinger og legg den ene på stekebrettet. Legg en karamell i midten av rundingen før du legger den andre rundingen over. Bruk fingeren og klem kanten sammen.
Bruk til slutt den samme utstikkeren og trykk ut den doble pepperkaken på nytt slik at den får en fin kant. Stek pepperkakene litt lenger enn vanlig, ca. 15 minutter.
Avkjøle pepperkakene med karamell på rist før du smører melisglasur på toppen, gjerne ved hjelp av en kniv. Strø tilslutt over litt flaksalt mens glasuren fortsatt er bløt.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto