Kakemenn

2 timer

Kakemenn er elskede julekaker hos mange, og kanskje særlig hos barna. Dette er en kjempegod oppskrift som gir tykke og myke hvite kakemenn. På bildet ser du tradisjonelle kakemenn, men deigen kan stikkes ut i alle slags fasonger. Kakemenn, som også kalles kakemann eller julemenn, pyntes oftest med konditorfarge, men melisglasur kan også benyttes.

Tips: Det er viktig å kna inn alt hvetemelet, ellers vil kakene kunne flyte ut for mye under stekingen og miste fasongen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin eller håndmikser med eltekrok for å få deigen smidig.

Deigen kan du gjerne lage klar dagen før du skal bake ut kakemenn og oppbevare i kjøleskap. Ferdigstekte kakemenn oppbevares i en kakeboks av metall i kjøkkenskapet, eventuelt i plast hvis du liker dem ekstra myke. Kakene kan også fryses.

Flere julekake-oppskrifter finner du her: Kolakaker, krumkaker og risboller.

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad - «Det søte liv – julens deiligste kaker»/Det søte liv

483 har lagret denne
Kakemenn bundet sammen med rød og hvit tråd foran en kakeboks
Tykke kakemenn er spesielt populært hos barna i førjulstiden. Kakemenn lager du enkelt med kun fem ingredienser.
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Kakemenn er elskede julekaker hos mange, og kanskje særlig hos barna. Dette er en kjempegod oppskrift som gir tykke og myke hvite kakemenn. På bildet ser du tradisjonelle kakemenn, men deigen kan stikkes ut i alle slags fasonger. Kakemenn, som også kalles kakemann eller julemenn, pyntes oftest med konditorfarge, men melisglasur kan også benyttes.

Tips: Det er viktig å kna inn alt hvetemelet, ellers vil kakene kunne flyte ut for mye under stekingen og miste fasongen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin eller håndmikser med eltekrok for å få deigen smidig.

Deigen kan du gjerne lage klar dagen før du skal bake ut kakemenn og oppbevare i kjøleskap. Ferdigstekte kakemenn oppbevares i en kakeboks av metall i kjøkkenskapet, eventuelt i plast hvis du liker dem ekstra myke. Kakene kan også fryses.

Flere julekake-oppskrifter finner du her: Kolakaker, krumkaker og risboller.

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad - «Det søte liv – julens deiligste kaker»/Det søte liv

483 har lagret denne
1
porsjoner
Obs: Oppskriften gir cirka 40 hvite kakemenn
  • 100 g smør
  • 2.5 dl melk
  • 3.5 dl sukker
  • 1 ts hornsalt
  • 1.2 l hvetemel

Til pynt

  • konditorfarge
Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g smør
  • 2.5 dl melk
  • 3.5 dl sukker
  • 1 ts hornsalt
  • 1.2 l hvetemel

Til pynt

  • konditorfarge
Smelt smøret og bland med melken. Bland inn sukker og hornsalt. Tilsett halvparten av hvetemelet og rør dette godt sammen. Tilsett resten av melet og elt deigen raskt med hendene.
Dekk deigen med plast og sett den i kjøleskapet i 2 timer.
Kjevle ut deigen så den er cirka 0,5 cm tykk. Stikk ut ønskede former.
Legg figurene på bakepapirdekkede stekeplater. Stek kakene midt i ovnen ved 180 grader i 8–10 minutter. Kakene skal være hvite og porøse når de er ferdige.
Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde. Pynt kakemenn med melisglasur eller med konditorfarge direkte på kakene.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret og bland med melken. Bland inn sukker og hornsalt. Tilsett halvparten av hvetemelet og rør dette godt sammen. Tilsett resten av melet og elt deigen raskt med hendene.
Dekk deigen med plast og sett den i kjøleskapet i 2 timer.
Kjevle ut deigen så den er cirka 0,5 cm tykk. Stikk ut ønskede former.
Legg figurene på bakepapirdekkede stekeplater. Stek kakene midt i ovnen ved 180 grader i 8–10 minutter. Kakene skal være hvite og porøse når de er ferdige.
Avkjøl kakene på rist til de er helt kalde. Pynt kakemenn med melisglasur eller med konditorfarge direkte på kakene.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?