Kakemenn
Kakemenn er elskede julekaker hos mange, og kanskje særlig hos barna. Dette er en kjempegod oppskrift som gir tykke og myke hvite kakemenn. På bildet ser du tradisjonelle kakemenn, men deigen kan stikkes ut i alle slags fasonger. Kakemenn, som også kalles kakemann eller julemenn, pyntes oftest med konditorfarge, men melisglasur kan også benyttes.
Tips: Det er viktig å kna inn alt hvetemelet, ellers vil kakene kunne flyte ut for mye under stekingen og miste fasongen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin eller håndmikser med eltekrok for å få deigen smidig.
Deigen kan du gjerne lage klar dagen før du skal bake ut kakemenn og oppbevare i kjøleskap. Ferdigstekte kakemenn oppbevares i en kakeboks av metall i kjøkkenskapet, eventuelt i plast hvis du liker dem ekstra myke. Kakene kan også fryses.
Flere julekake-oppskrifter finner du her: Kolakaker, krumkaker og risboller.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad - «Det søte liv – julens deiligste kaker»/Det søte liv
Kakemenn er elskede julekaker hos mange, og kanskje særlig hos barna. Dette er en kjempegod oppskrift som gir tykke og myke hvite kakemenn. På bildet ser du tradisjonelle kakemenn, men deigen kan stikkes ut i alle slags fasonger. Kakemenn, som også kalles kakemann eller julemenn, pyntes oftest med konditorfarge, men melisglasur kan også benyttes.
Tips: Det er viktig å kna inn alt hvetemelet, ellers vil kakene kunne flyte ut for mye under stekingen og miste fasongen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin eller håndmikser med eltekrok for å få deigen smidig.
Deigen kan du gjerne lage klar dagen før du skal bake ut kakemenn og oppbevare i kjøleskap. Ferdigstekte kakemenn oppbevares i en kakeboks av metall i kjøkkenskapet, eventuelt i plast hvis du liker dem ekstra myke. Kakene kan også fryses.
Flere julekake-oppskrifter finner du her: Kolakaker, krumkaker og risboller.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad - «Det søte liv – julens deiligste kaker»/Det søte liv
- 100 g smør
- 2.5 dl melk
- 3.5 dl sukker
- 1 ts hornsalt
- 1.2 l hvetemel
Til pynt
- konditorfarge
- 100 g smør
- 2.5 dl melk
- 3.5 dl sukker
- 1 ts hornsalt
- 1.2 l hvetemel
Til pynt
- konditorfarge
