Delfiakake
Delfiakake er en mektig klassiker til juleselskapet. Sjokolade, kjeks, marsipan og gelefrukter - eller geletopper - lagvis i en brødform, er det lett å forspise seg på. Ja, enkelte ting her i livet nytes best i tynne skiver rett fra kjøleskapet.
Ifølge Mills er det Margarincentralens Husmortjeneste som står bak den originale oppskriften på delfiakake. Kaken ble så populær at kjeksprodusenten Sætre laget en spesialtilpasset kjeks til kaken, og dermed ble Per-kjeks til. Den ikoniske kjeksen gikk imidlertid ut av produksjon i 2020. Bakeblogger og konditor Elin Vatnar Nilsen har tidligere delt med Godt tips til hvilke kjeks du kan bruke i delfiakake i stedet for Per-kjeks.
Denne oppskriften på delfiakake gir en liten brødform. Merk at tiden ikke er medregnet avkjøling.
Flere oppskrifter på julekaker finner du her: Krumkaker, kokosmakroner, pepperkakedeig og brune pinner.
Delfiakake er en mektig klassiker til juleselskapet. Sjokolade, kjeks, marsipan og gelefrukter - eller geletopper - lagvis i en brødform, er det lett å forspise seg på. Ja, enkelte ting her i livet nytes best i tynne skiver rett fra kjøleskapet.
Ifølge Mills er det Margarincentralens Husmortjeneste som står bak den originale oppskriften på delfiakake. Kaken ble så populær at kjeksprodusenten Sætre laget en spesialtilpasset kjeks til kaken, og dermed ble Per-kjeks til. Den ikoniske kjeksen gikk imidlertid ut av produksjon i 2020. Bakeblogger og konditor Elin Vatnar Nilsen har tidligere delt med Godt tips til hvilke kjeks du kan bruke i delfiakake i stedet for Per-kjeks.
Denne oppskriften på delfiakake gir en liten brødform. Merk at tiden ikke er medregnet avkjøling.
Flere oppskrifter på julekaker finner du her: Krumkaker, kokosmakroner, pepperkakedeig og brune pinner.
Ingredienser
- 250 g kokesjokolade
- 250 g Delfiafett
- 1 stk espresso, evt. 4 ss sterk kaffe
- 2 stk egg, store
- 3 ss sukker
- kjeks, Per-kjeks eller annen søt kjeks
- 200 g marsipan
- 1 - 2 pose gelégodteri, gelétopper eller geléfrukter
Slik gjør du:
- 250 g kokesjokolade
- 250 g Delfiafett
- 1 stk espresso, evt. 4 ss sterk kaffe
- 2 stk egg, store
- 3 ss sukker
- kjeks, Per-kjeks eller annen søt kjeks
- 200 g marsipan
- 1 - 2 pose gelégodteri, gelétopper eller geléfrukter
