Delfiakake

45 min

Delfiakake er en mektig klassiker til juleselskapet. Sjokolade, kjeks, marsipan og gelefrukter - eller geletopper - lagvis i en brødform, er det lett å forspise seg på. Ja, enkelte ting her i livet nytes best i tynne skiver rett fra kjøleskapet.

Ifølge Mills er det Margarincentralens Husmortjeneste som står bak den originale oppskriften på delfiakake. Kaken ble så populær at kjeksprodusenten Sætre laget en spesialtilpasset kjeks til kaken, og dermed ble Per-kjeks til. Den ikoniske kjeksen gikk imidlertid ut av produksjon i 2020. Bakeblogger og konditor Elin Vatnar Nilsen har tidligere delt med Godt tips til hvilke kjeks du kan bruke i delfiakake i stedet for Per-kjeks.

Denne oppskriften på delfiakake gir en liten brødform. Merk at tiden ikke er medregnet avkjøling.

Flere oppskrifter på julekaker finner du her: Krumkaker, kokosmakroner, pepperkakedeig og brune pinner.

399 har lagret denne
Delfiakake med kjeks og gelétopper
Delfiakake består av lag på lag med sjokolademasse, kjeks, gelégodteri og marsipan.
Foto: Krister Sørbø

Delfiakake er en mektig klassiker til juleselskapet. Sjokolade, kjeks, marsipan og gelefrukter - eller geletopper - lagvis i en brødform, er det lett å forspise seg på. Ja, enkelte ting her i livet nytes best i tynne skiver rett fra kjøleskapet.

Ifølge Mills er det Margarincentralens Husmortjeneste som står bak den originale oppskriften på delfiakake. Kaken ble så populær at kjeksprodusenten Sætre laget en spesialtilpasset kjeks til kaken, og dermed ble Per-kjeks til. Den ikoniske kjeksen gikk imidlertid ut av produksjon i 2020. Bakeblogger og konditor Elin Vatnar Nilsen har tidligere delt med Godt tips til hvilke kjeks du kan bruke i delfiakake i stedet for Per-kjeks.

Denne oppskriften på delfiakake gir en liten brødform. Merk at tiden ikke er medregnet avkjøling.

Flere oppskrifter på julekaker finner du her: Krumkaker, kokosmakroner, pepperkakedeig og brune pinner.

399 har lagret denne

Ingredienser

1
stk
Obs: Oppskriften passer til 1,5 liters brødform
  • 250 g kokesjokolade
  • 250 g Delfiafett
  • 1 stk espresso, evt. 4 ss sterk kaffe
  • 2 stk egg, store
  • 3 ss sukker
  • kjeks, Per-kjeks eller annen søt kjeks
  • 200 g marsipan
  • 1 - 2 pose gelégodteri, gelétopper eller geléfrukter

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g kokesjokolade
  • 250 g Delfiafett
  • 1 stk espresso, evt. 4 ss sterk kaffe
  • 2 stk egg, store
  • 3 ss sukker
  • kjeks, Per-kjeks eller annen søt kjeks
  • 200 g marsipan
  • 1 - 2 pose gelégodteri, gelétopper eller geléfrukter
Kle en 1,5 liters brødform med bakepapir.
Hakk sjokoladen. Smelt sjokolade og delfiafett i en bolle over vannbad.
Rør inn kaffe, visp sjokoladeblandingen glatt og jevn. Visp egg og sukker til eggedosis.
Rør sjokoladeblandingen inn i eggedosis i en tynn stråle. Sjokoladerøren skal bli jevn og fin.
Fyll først litt sjokoladerøre i formen. Legg kjeks, marsipan og geletopper lagvis med sjokoladerøre.
Det skal være sjokolade mellom lagene og sjokolade på toppen. Pynt med geletopper og la kaken stivne i kjøleskapet.
Skjær delfiakaken i tynne skiver ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Kle en 1,5 liters brødform med bakepapir.
Hakk sjokoladen. Smelt sjokolade og delfiafett i en bolle over vannbad.
Rør inn kaffe, visp sjokoladeblandingen glatt og jevn. Visp egg og sukker til eggedosis.
Rør sjokoladeblandingen inn i eggedosis i en tynn stråle. Sjokoladerøren skal bli jevn og fin.
Fyll først litt sjokoladerøre i formen. Legg kjeks, marsipan og geletopper lagvis med sjokoladerøre.
Det skal være sjokolade mellom lagene og sjokolade på toppen. Pynt med geletopper og la kaken stivne i kjøleskapet.
Skjær delfiakaken i tynne skiver ved servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?