Kransekakestenger
Kransekakestenger er en av julens aller beste kaker, og dette er en fantastisk god oppskrift!
Mandlene bør males for hånd i god, gammeldags mandelkvern for at konsistensen skal bli bra. Egg varierer i størrelse, så mål opp eggehvitene slik at du til sammen får cirka 1 dl. Maisenna kan sløyfes, men hjelper til med å stabilisere mandeldeigen slik at stengene ikke flyter ut for mye under stekingen. Glukose kan også sløyfes, men bidrar til at deigen blir ekstra smidig og lett å forme. Vaniljepasta kan byttes med frø fra en vaniljestang eller droppes helt.
Her er kransekakestengene pyntet med smeltet sjokolade, men melisglasur kan også brukes.
Lag gjerne kransekakestengene i god tid før jul og legg dem i fryseren. Da blir de ekstra seige, myke og gode. Stengene tiner raskt.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Kransekakestenger er en av julens aller beste kaker, og dette er en fantastisk god oppskrift!
Mandlene bør males for hånd i god, gammeldags mandelkvern for at konsistensen skal bli bra. Egg varierer i størrelse, så mål opp eggehvitene slik at du til sammen får cirka 1 dl. Maisenna kan sløyfes, men hjelper til med å stabilisere mandeldeigen slik at stengene ikke flyter ut for mye under stekingen. Glukose kan også sløyfes, men bidrar til at deigen blir ekstra smidig og lett å forme. Vaniljepasta kan byttes med frø fra en vaniljestang eller droppes helt.
Her er kransekakestengene pyntet med smeltet sjokolade, men melisglasur kan også brukes.
Lag gjerne kransekakestengene i god tid før jul og legg dem i fryseren. Da blir de ekstra seige, myke og gode. Stengene tiner raskt.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
- 500 g mandler
- 500 g melis
- 2 ss maisenna
- 3 stykker eggehvite, ca. 1 dl
- 2 ss glukose
- 1 ts vaniljepasta
Pynt
- 300 g kokesjokolade
- kakestrøssel, eller hakkede nøtter
Slik gjør du:
- 500 g mandler
- 500 g melis
- 2 ss maisenna
- 3 stykker eggehvite, ca. 1 dl
- 2 ss glukose
- 1 ts vaniljepasta
Pynt
- 300 g kokesjokolade
- kakestrøssel, eller hakkede nøtter
