Julekake
Julekake, også kalt julebrød, er en klassisk søt hvetekake, som er elsket av store og små. Jeg har her laget julekaken med bare rosiner, men tilsett gjerne 100 g sukat i tillegg hvis du er glad i det.
Julekaken er fin å fryse og kan derfor godt lages i forveien og hentes frem i julen. Server julekaken i skiver, gjerne med godt smør og brunost på.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Julekake, også kalt julebrød, er en klassisk søt hvetekake, som er elsket av store og små. Jeg har her laget julekaken med bare rosiner, men tilsett gjerne 100 g sukat i tillegg hvis du er glad i det.
Julekaken er fin å fryse og kan derfor godt lages i forveien og hentes frem i julen. Server julekaken i skiver, gjerne med godt smør og brunost på.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
- 50 g gjær
- 150 g smør
- 6.5 dl helmelk
- 150 g sukker
- 2 ts kardemomme
- 1 kg hvetemel
- 200 g rosiner
Pensling
- 1 stk egg
- 1 ss melk
Slik gjør du:
- 50 g gjær
- 150 g smør
- 6.5 dl helmelk
- 150 g sukker
- 2 ts kardemomme
- 1 kg hvetemel
- 200 g rosiner
Pensling
- 1 stk egg
- 1 ss melk
