Sjokoladetrøfler med rom og rosin

1 h
Lagret av 148 brukere
Sjokoladetrøfler med rom og rosin
Lagret av 148 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • 80 g rosiner
  • 4 ss rom, brun
  • 200 g mørk sjokolade
  • 1 dl fløte
  • 1 ss smør
  • kakao, til rulling

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 80 g rosiner
  • 4 ss rom, brun
  • 200 g mørk sjokolade
  • 1 dl fløte
  • 1 ss smør
  • kakao, til rulling
Grovhakk rosinene. Ha dem over i en liten skål/bolle og tilsett rom. La det ligge til det meste av væsken har trukket inn i rosinene.
Finhakk sjokoladen og ha den over i en stål- eller glassbolle. Sett bollen over vannbad til sjokoladen er halvveis smeltet. Trekk bollen vekk fra vannbadet.
Kok opp fløte og smør i en liten kasserolle. Hell den varme fløten gradvis over sjokoladen mens du hele tiden rører energisk fra midten av bollen med en slikkepott. Sjokoladeblandingen skal bli helt glatt, tykk, skinnende og elastisk. Kjør eventuelt blandingen raskt sammen med en stavmikser.
Rør inn rom- og rosinblandingen og hell sjokoladen over i en liten form kledd med plastfolie. La sjokoladen stå i kjøleskapet til sjokolademassen har stivnet og har konsistens som minner om modell-leire.
Del sjokoladen opp i jevne firkanter og rull eventuelt hver bit til en rund sjokoladetrøffel. Rull hver sjokoladetrøffel i kakaopulver. Rist av det overflødige og oppbevar trøflene kjølig.
woman cooking

Bon appetit!

Grovhakk rosinene. Ha dem over i en liten skål/bolle og tilsett rom. La det ligge til det meste av væsken har trukket inn i rosinene.
Finhakk sjokoladen og ha den over i en stål- eller glassbolle. Sett bollen over vannbad til sjokoladen er halvveis smeltet. Trekk bollen vekk fra vannbadet.
Kok opp fløte og smør i en liten kasserolle. Hell den varme fløten gradvis over sjokoladen mens du hele tiden rører energisk fra midten av bollen med en slikkepott. Sjokoladeblandingen skal bli helt glatt, tykk, skinnende og elastisk. Kjør eventuelt blandingen raskt sammen med en stavmikser.
Rør inn rom- og rosinblandingen og hell sjokoladen over i en liten form kledd med plastfolie. La sjokoladen stå i kjøleskapet til sjokolademassen har stivnet og har konsistens som minner om modell-leire.
Del sjokoladen opp i jevne firkanter og rull eventuelt hver bit til en rund sjokoladetrøffel. Rull hver sjokoladetrøffel i kakaopulver. Rist av det overflødige og oppbevar trøflene kjølig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?