Bordstabelbakkels
Bordstabelbakkels, eller bare bordstabler, hører til «de syv slagene» i mange hjem, og er klassiske norske julekaker. Bordstabel består av tynne lengder mørdeig, som dekkes med en stripe hjemmelaget mandelmasse. Som navnet antyder, skal kakene stables oppå hverandre på bordet, og bli til en «bordstabel». Det gir et feststemt uttrykk!
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Bordstabelbakkels, eller bare bordstabler, hører til «de syv slagene» i mange hjem, og er klassiske norske julekaker. Bordstabel består av tynne lengder mørdeig, som dekkes med en stripe hjemmelaget mandelmasse. Som navnet antyder, skal kakene stables oppå hverandre på bordet, og bli til en «bordstabel». Det gir et feststemt uttrykk!
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
Mørdeig
- 1 stk egg
- 125 g sukker
- 125 g smør
- 250 g hvetemel
- 1 ss kremfløte
Mandelmasse
- 2 stk eggehvite
- 125 g melis
- 150 g mandler, skåldede
Slik gjør du:
Mørdeig
- 1 stk egg
- 125 g sukker
- 125 g smør
- 250 g hvetemel
- 1 ss kremfløte
Mandelmasse
- 2 stk eggehvite
- 125 g melis
- 150 g mandler, skåldede
