Bordstabelbakkels, eller bare bordstabler, hører til «de syv slagene» i mange hjem, og er klassiske norske julekaker. Bordstabel består av tynne lengder mørdeig, som dekkes med en stripe hjemmelaget mandelmasse. Som navnet antyder, skal kakene stables oppå hverandre på bordet, og bli til en «bordstabel». Det gir et feststemt uttrykk!
Mørdeig: Pisk egget sammen med sukkeret til eggedosis. Smuldre smøret i hvetemelet. Bland dette i eggedosisen sammen med fløten, og kna deigen raskt sammen. La den stå kjølig en stund, så blir den lettere å kjevle ut.
Mandelmasse: Pisk eggehvitene stive. Pisk deretter inn melisen. Mal mandlene, og vend dette inn i marengsmassen.
Kjevle ut deigen tynt. Du kan bruke litt ekstra hvetemel til utbakingen. Skjær ut kaker med en bakkelsspore, cirka 3 x 11 cm. Legg kakene forsiktig over på bakepapirdekkede stekeplater. Bruk to teskjeer og legg en tynn stripe med mandelmasse på midten av hver kake.
Stek kakene midt i ovnen ved 175 grader i cirka 10 minutter, til de er lyst gylne. Avkjøl kakene litt på platen før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt.
Ved servering: Stable kakene i firkanter oppå hverandre, to og to, til du får en høy stabel.
Bon appetit!
Sett ovnen på 175 grader.
Mørdeig: Pisk egget sammen med sukkeret til eggedosis. Smuldre smøret i hvetemelet. Bland dette i eggedosisen sammen med fløten, og kna deigen raskt sammen. La den stå kjølig en stund, så blir den lettere å kjevle ut.
Mandelmasse: Pisk eggehvitene stive. Pisk deretter inn melisen. Mal mandlene, og vend dette inn i marengsmassen.
Kjevle ut deigen tynt. Du kan bruke litt ekstra hvetemel til utbakingen. Skjær ut kaker med en bakkelsspore, cirka 3 x 11 cm. Legg kakene forsiktig over på bakepapirdekkede stekeplater. Bruk to teskjeer og legg en tynn stripe med mandelmasse på midten av hver kake.
Stek kakene midt i ovnen ved 175 grader i cirka 10 minutter, til de er lyst gylne. Avkjøl kakene litt på platen før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt.
Ved servering: Stable kakene i firkanter oppå hverandre, to og to, til du får en høy stabel.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto