Det søte livs julekjeks

60 min

Det søte livs julekjeks er små konfektkaker, som du lager med en enkel oppskrift. Resultatet blir supergode småkaker! Disse kakene lages med hasselnøtter og sjokolade og er alltid blant de mest populære på småkakefatet. Lag derfor dobbel porsjon!

Julekjeksene holder seg fint til jul i en tett kakeboks og kan også fryses.  

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

865 har lagret denne
Det søte livs julekjeks
Julekjeks, eller julecookies, er populære småkaker frem mot jul.
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Det søte livs julekjeks er små konfektkaker, som du lager med en enkel oppskrift. Resultatet blir supergode småkaker! Disse kakene lages med hasselnøtter og sjokolade og er alltid blant de mest populære på småkakefatet. Lag derfor dobbel porsjon!

Julekjeksene holder seg fint til jul i en tett kakeboks og kan også fryses.  

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

865 har lagret denne
35
stk
Obs: Oppskriften gir 35-40 småkaker
  • 175 g smør
  • 175 g sukker
  • 1 stk egg
  • 1 ts bakepulver
  • 200 g hvetemel
  • 100 g kokesjokolade
  • 75 g hasselnøtter
Unngå at skjermen går i dvale
  • 175 g smør
  • 175 g sukker
  • 1 stk egg
  • 1 ts bakepulver
  • 200 g hvetemel
  • 100 g kokesjokolade
  • 75 g hasselnøtter
Varm ovnen til 200 grader.
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn egget. Sikt sammen mel og bakepulver og bland inn i deigen.
Hakk kokesjokoladen og hasselnøttene fint, og vend dette inn i deigen.
Trill små kuler av deigen som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Bruk omtrent en teskje deig per kule. Beregn god avstand mellom kakene, for de flyter litt utover under stekingen.
Stek kakene midt i ovnen ved 200 grader i cirka 10 minutter. Kakene skal være lett gyldne i kantene.
Avkjøl kakene en stund på platen før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 200 grader.
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn egget. Sikt sammen mel og bakepulver og bland inn i deigen.
Hakk kokesjokoladen og hasselnøttene fint, og vend dette inn i deigen.
Trill små kuler av deigen som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Bruk omtrent en teskje deig per kule. Beregn god avstand mellom kakene, for de flyter litt utover under stekingen.
Stek kakene midt i ovnen ved 200 grader i cirka 10 minutter. Kakene skal være lett gyldne i kantene.
Avkjøl kakene en stund på platen før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?