Goro
Dekorative goro er en tradisjonell julekake som hører til de syv slag. Mange har minner knyttet til disse søte og sprø kakene, som får mønsteret sitt fra et karakteristisk gorojern. Å lage goro krever innsats og kjærlighet, så disse kakene kan du servere med stolthet!
Goro sies å være en av våre eldste kaker. Ifølge Store norske leksikon kom de første kakejernene til Norge fra Holland på 16000-tallet. Det som skiller goro fra andre jernkaker er at deigen først må kjevles ut før leiven legges i jernet.
Deigen må hvile i kjøleskapet over natten. Dette er ikke medregnet i tidsbruk.
Tips: Det kan være lurt å være to som samarbeider om kjevling og steking. Hvis ikke bør du kjevle ut en og en passe stor leiv, altså flate firkanter, for så å oppbevare leivene i kjøleskapet frem til steking.
Dekorative goro er en tradisjonell julekake som hører til de syv slag. Mange har minner knyttet til disse søte og sprø kakene, som får mønsteret sitt fra et karakteristisk gorojern. Å lage goro krever innsats og kjærlighet, så disse kakene kan du servere med stolthet!
Goro sies å være en av våre eldste kaker. Ifølge Store norske leksikon kom de første kakejernene til Norge fra Holland på 16000-tallet. Det som skiller goro fra andre jernkaker er at deigen først må kjevles ut før leiven legges i jernet.
Deigen må hvile i kjøleskapet over natten. Dette er ikke medregnet i tidsbruk.
Tips: Det kan være lurt å være to som samarbeider om kjevling og steking. Hvis ikke bør du kjevle ut en og en passe stor leiv, altså flate firkanter, for så å oppbevare leivene i kjøleskapet frem til steking.
Ingredienser
- 1 stk egg, stort
- 100 g sukker
- 1.25 dl fløte
- 350 g hvetemel, siktet
- 1 ts vaniljesukker
- 0.5 ts kardemomme
- 250 g meierismør, mykt
Slik gjør du:
- 1 stk egg, stort
- 100 g sukker
- 1.25 dl fløte
- 350 g hvetemel, siktet
- 1 ts vaniljesukker
- 0.5 ts kardemomme
- 250 g meierismør, mykt
