Goro

45 min
Lagret av 94 brukere
En stabel med goro som lages med et karakteristisk gorojern
Goro kjennetegnes av fine mønstre som gir en dekorativ overflate på kakene.
Foto: Sara Johannessen Meek
Lagret av 94 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
Obs: Oppskriften gir cirka 18 kaker.
  • 1 stk egg, stort
  • 100 g sukker
  • 1.25 dl fløte
  • 350 g hvetemel, siktet
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.5 ts kardemomme
  • 250 g meierismør, mykt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk egg, stort
  • 100 g sukker
  • 1.25 dl fløte
  • 350 g hvetemel, siktet
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0.5 ts kardemomme
  • 250 g meierismør, mykt
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Pisk fløten til krem og vend kremen inn i eggedosisen.
Tilsett mel, vaniljesukker og kardemomme og rør det sammen til en jevn deig (bruk gjerne eltekrok eller K-krok). Rør inn smøret litt etter litt.
Hell deigen over på et godt melet bakebord og brett (eller kna) den sammen. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet natten over.
Kjevl litt og litt av deigen (la resten ligge i kjøleskapet, blir deigen varm er den umulig å jobbe med) ut til en ca. 1,5 -2 millimeter tykk leiv. Skjær leivene i deler som passer gorojernet.
Løft leiven forsiktig over i jernet, trykk jernet sammen og stek lyst gylne kaker. Del kakene fra hverandre med en kniv mens de fortsatt er varme.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Pisk fløten til krem og vend kremen inn i eggedosisen.
Tilsett mel, vaniljesukker og kardemomme og rør det sammen til en jevn deig (bruk gjerne eltekrok eller K-krok). Rør inn smøret litt etter litt.
Hell deigen over på et godt melet bakebord og brett (eller kna) den sammen. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet natten over.
Kjevl litt og litt av deigen (la resten ligge i kjøleskapet, blir deigen varm er den umulig å jobbe med) ut til en ca. 1,5 -2 millimeter tykk leiv. Skjær leivene i deler som passer gorojernet.
Løft leiven forsiktig over i jernet, trykk jernet sammen og stek lyst gylne kaker. Del kakene fra hverandre med en kniv mens de fortsatt er varme.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?