Fattigmann

45 min
Lagret av 79 brukere
Fattigmann laget av blant annet fløte og konjakk
Fattigmann regnes som en av de syv slag. Navnet er ganske misvisende da kaken inneholder både fløte og konjakk.
Foto: Sara Johannessen Meek
Lagret av 79 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
Obs: Oppskriften gir cirka 35 kaker
  • 6 stykker eggeplomme
  • 100 g sukker
  • 6 ss fløte
  • 2 ss konjakk
  • 0.5 ts kardemomme
  • 200 g hvetemel, siktet + ekstra til utbaking
  • 1 kg smult, eller nøytral olje til fritering

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 6 stykker eggeplomme
  • 100 g sukker
  • 6 ss fløte
  • 2 ss konjakk
  • 0.5 ts kardemomme
  • 200 g hvetemel, siktet + ekstra til utbaking
  • 1 kg smult, eller nøytral olje til fritering
Pisk eggeplommer og sukker til tykk eggedosis. Pisk fløten til krem og vend kremen inn i eggedosisen sammen med konjakk.
Rør inn kardemomme og mel, og bland det sammen til en jevn deig. Dekk bollen/deigen med plastfolie og la deigen stå i kjøleskapet til dagen etter.
Kjevl ut deigen på et godt melet bakebord til cirka 3 millimeter tykkelse. Dryss litt mel over deigen også, og ikke kjevl ut alt på en gang. Bruk en bakkelsspore, eller lignende redskap, og skjær ut jevne snipper. Lag et snitt midt på hver snipp, og træ den ene spissen gjennom hullet.
Smelt smult i en gryte. Temperaturen bør være cirka 180 grader. Hvis du ikke har termometer, kan du sjekke at smulten er varm nok ved å stikke en trepinne ned i gryten. Når det freser rundt pinnen kan kakene legges i.
Pass på at smulten ikke blir for varm under koking/fritering. Friter kakene i smult eller olje til de blir pent gyllenbrune. Avkjøl kakene på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Pisk eggeplommer og sukker til tykk eggedosis. Pisk fløten til krem og vend kremen inn i eggedosisen sammen med konjakk.
Rør inn kardemomme og mel, og bland det sammen til en jevn deig. Dekk bollen/deigen med plastfolie og la deigen stå i kjøleskapet til dagen etter.
Kjevl ut deigen på et godt melet bakebord til cirka 3 millimeter tykkelse. Dryss litt mel over deigen også, og ikke kjevl ut alt på en gang. Bruk en bakkelsspore, eller lignende redskap, og skjær ut jevne snipper. Lag et snitt midt på hver snipp, og træ den ene spissen gjennom hullet.
Smelt smult i en gryte. Temperaturen bør være cirka 180 grader. Hvis du ikke har termometer, kan du sjekke at smulten er varm nok ved å stikke en trepinne ned i gryten. Når det freser rundt pinnen kan kakene legges i.
Pass på at smulten ikke blir for varm under koking/fritering. Friter kakene i smult eller olje til de blir pent gyllenbrune. Avkjøl kakene på rist.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?