Fattigmann
Fattigmann er en tradisjonsrik julekake som hører til de syv slag. Kaken inneholder blant annet fløte og konjakk, og skal stekes i smult. Fattigmann er en gyllen kake som lyser opp i adventstiden.
Ingrediensene til fattigmann ble regnet som eksklusive da kakene kom til Norden. Det sies derfor at navnet kommer av at man ble «fattigmann» av å bake disse småkakene.
Deigen må stå i kjøleskapet til dagen etter. Dette er ikke medregnet i tidsbruken.
Fattigmann er en tradisjonsrik julekake som hører til de syv slag. Kaken inneholder blant annet fløte og konjakk, og skal stekes i smult. Fattigmann er en gyllen kake som lyser opp i adventstiden.
Ingrediensene til fattigmann ble regnet som eksklusive da kakene kom til Norden. Det sies derfor at navnet kommer av at man ble «fattigmann» av å bake disse småkakene.
Deigen må stå i kjøleskapet til dagen etter. Dette er ikke medregnet i tidsbruken.
Ingredienser
- 6 stykker eggeplomme
- 100 g sukker
- 6 ss fløte
- 2 ss konjakk
- 0.5 ts kardemomme
- 200 g hvetemel, siktet + ekstra til utbaking
- 1 kg smult, eller nøytral olje til fritering
Slik gjør du:
- 6 stykker eggeplomme
- 100 g sukker
- 6 ss fløte
- 2 ss konjakk
- 0.5 ts kardemomme
- 200 g hvetemel, siktet + ekstra til utbaking
- 1 kg smult, eller nøytral olje til fritering
