Til hovedinnhold

Berlinerkranser

45 min
6 varer
237
Berlinerkranser er blant de mest populære småkakene til jul.
Berlinerkranser er blant de mest populære småkakene til jul.
Sara Johannessen Meek

Berlinerkranser er søte og sprø julekaker som hører med i de syv slag. De har en karakteristisk form med en liten snurr og toppet med knasende perlesukker. Det spesielle med berlinerkranser er at deigen lages med både kokte og rå eggeplommer. Disse deilige småkakene skaper julestemning i ethvert hjem.

Selv om berlinerkranser har blitt en norsk juleklassiker, skal oppskriften på småkakene kommet fra en baker i Berlin.

Tips: Sett deigen i kjøleskapet og ta ut litt og litt om gangen underveis. Da blir deigen enklere å trille.

Ingredienser

1
porsjoner
Obs: Oppskriften gir ca. 50 berlinerkranser.
  • 2 stykker eggeplomme, hardkokte
  • 2 stykker eggeplomme, rå
  • 120 g sukker
  • 300 g hvetemel
  • 250 g meierismør
  • eggehvite
  • perlesukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 stykker eggeplomme, hardkokte
  • 2 stykker eggeplomme, rå
  • 120 g sukker
  • 300 g hvetemel
  • 250 g meierismør
  • eggehvite
  • perlesukker
Gni de kokte eggeplommene gjennom en sikt og over i en bakebolle. Tilsett rå eggeplommer og sukker, og visp det til tykk eggedosis.
Smuldre smøret i melet, og bland det sammen med eggedosisen til en jevn deig. Deigen skal være godt blandet, men unngå å jobbe for mye med den. Virker deigen veldig klissete eller løs, kan du tilsette litt mer mel.
Ta litt og litt av deigen og rull forsiktig ut lillefingertykke pølser. Merk at deigen kan være litt porøs å jobbe med. Del pølsene i cirka 12 centimeter lange biter.
Kle et brett med bakepapir. Legg lengdene sammen som små kranser på bakebrettet og klem forsiktig endene over hverandre.
Pensle kakene med lettvispet eggehvite og dryss over perlesukker.
Stek kakene midt i ovnen ved 180 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Gni de kokte eggeplommene gjennom en sikt og over i en bakebolle. Tilsett rå eggeplommer og sukker, og visp det til tykk eggedosis.
Smuldre smøret i melet, og bland det sammen med eggedosisen til en jevn deig. Deigen skal være godt blandet, men unngå å jobbe for mye med den. Virker deigen veldig klissete eller løs, kan du tilsette litt mer mel.
Ta litt og litt av deigen og rull forsiktig ut lillefingertykke pølser. Merk at deigen kan være litt porøs å jobbe med. Del pølsene i cirka 12 centimeter lange biter.
Kle et brett med bakepapir. Legg lengdene sammen som små kranser på bakebrettet og klem forsiktig endene over hverandre.
Pensle kakene med lettvispet eggehvite og dryss over perlesukker.
Stek kakene midt i ovnen ved 180 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?