Berlinerkranser
Berlinerkranser er søte og sprø julekaker som hører med i de syv slag. De har en karakteristisk form med en liten snurr og toppet med knasende perlesukker. Det spesielle med berlinerkranser er at deigen lages med både kokte og rå eggeplommer. Disse deilige småkakene skaper julestemning i ethvert hjem.
Selv om berlinerkranser har blitt en norsk juleklassiker, skal oppskriften på småkakene kommet fra en baker i Berlin.
Tips: Sett deigen i kjøleskapet og ta ut litt og litt om gangen underveis. Da blir deigen enklere å trille.
Berlinerkranser er søte og sprø julekaker som hører med i de syv slag. De har en karakteristisk form med en liten snurr og toppet med knasende perlesukker. Det spesielle med berlinerkranser er at deigen lages med både kokte og rå eggeplommer. Disse deilige småkakene skaper julestemning i ethvert hjem.
Selv om berlinerkranser har blitt en norsk juleklassiker, skal oppskriften på småkakene kommet fra en baker i Berlin.
Tips: Sett deigen i kjøleskapet og ta ut litt og litt om gangen underveis. Da blir deigen enklere å trille.
Ingredienser
- 2 stykker eggeplomme, hardkokte
- 2 stykker eggeplomme, rå
- 120 g sukker
- 300 g hvetemel
- 250 g meierismør
- eggehvite
- perlesukker
Slik gjør du:
- 2 stykker eggeplomme, hardkokte
- 2 stykker eggeplomme, rå
- 120 g sukker
- 300 g hvetemel
- 250 g meierismør
- eggehvite
- perlesukker
