Sandkaker
Sandkaker er en tradisjonell julekake som hører til de syv slag. Sandkaker lages av finmalte mandler, melis, mel, smør og egg, og kan for eksempel fylles med krem og bær hvis man ønsker.
Deigen er enkel å lage, men den blir best jo lengre du lar den hvile før utbaking. For å lage sandkaker er det en fordel med sandkakeformer, som du får kjøpt hos de mange butikker som selger kjøkkenutstyr.
Sandkaker er en tradisjonell julekake som hører til de syv slag. Sandkaker lages av finmalte mandler, melis, mel, smør og egg, og kan for eksempel fylles med krem og bær hvis man ønsker.
Deigen er enkel å lage, men den blir best jo lengre du lar den hvile før utbaking. For å lage sandkaker er det en fordel med sandkakeformer, som du får kjøpt hos de mange butikker som selger kjøkkenutstyr.
Ingredienser
- 250 g meierismør
- 150 g melis, eller sukker
- 1 stk egg
- 60 g mandler, finmalte (skåldede eller uskåldede)
- 375 g hvetemel
Slik gjør du:
- 250 g meierismør
- 150 g melis, eller sukker
- 1 stk egg
- 60 g mandler, finmalte (skåldede eller uskåldede)
- 375 g hvetemel
