1 stk eggehvite, stor (kan erstattes med en skvett vann)
20 g tørkede bringebær, finknuste
150 g sjokolade, til pynt
Pistasjmarsipan
200 g pistasjkjerner, usaltede
100 g mandler
200 g melis
2 ss glukose, kan sløyfes
1 stk eggehvite, stor
1 stk lime, revet skall
200 sjokolade, smeltet
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
Pekanmarispan
200 g mandler, skåldede
200 g melis
100 g melis
100 g pekannøtter, + ekstra til pynt
1 ss glukose, kan sløyfes
1 stk eggehvite, stor
2 ss Baileys, evt. brun rom, konjakk eller vann
200 g sjokolade, smeltet
Marsipan med bringebær
200 g mandler, skåldede
200 g melis
1 ss glukose, kan sløyfes
1 stk eggehvite, stor (kan erstattes med en skvett vann)
20 g tørkede bringebær, finknuste
150 g sjokolade, til pynt
Pistasjmarsipan
200 g pistasjkjerner, usaltede
100 g mandler
200 g melis
2 ss glukose, kan sløyfes
1 stk eggehvite, stor
1 stk lime, revet skall
200 sjokolade, smeltet
Pekanmarsipan
Mal mandler og melis i en hurtigmikser til helt fin mandelmelis.
Kjør pekannøttene litt grovere enn mandlene.
Bland mandelmelis, pekannøtter, glykose, eggehvite og 2 ss væske. Kna det godt sammen til en fast og smidig deig. Du kan kna for hånd eller bruke en kjøkkenmaskin med K-krok.
Pakk marsipanen godt inn i plastfilm og oppbevar den kjølig hvis du ikke skal bruke den med det samme.
Rull marsipanen ut til fingertykke pølser og del pølsene i cirka 5 cm-lange biter.
Dypp eller pensle marsipanbitene i sjokolade og pynt med en halv pekan. Oppbevares kjølig.
Enkel marsipan med bringebær
Mal mandler og melis sammen i en hurtigmikser til helt fin mandelmelis. Mandel- og melisforholdet kan varieres etter eget ønske.
Bland mandelmelisen med glukose og eggehvite.
Kna det godt sammen til en fast og smidig deig. Du kan kna for hånd eller bruke en kjøkkenmaskin med K-krok. Bland til slutt inn knuste bringebær.
Pakk marsipanen godt inn i plastfilm og oppbevar den kjølig hvis du ikke skal bruke den med det samme.
Rull marsipanen ut til passe tykke marsipanbrød.
Pensle marsipanbrødene med smeltet sjokolade og dryss over tørkede bringebær før sjokoladen stivner.
Oppbevar marsipanbrødene kjølig og skjær dem i tynne skiver før servering.
Pistasjmarsipan
Mal pistasjkjerner, mandler og melis i en hurtigmikser til fint mel.
Bland nøttemelisen sammen med glukose, eggehvite og revet limeskall.
Kna det godt sammen til en fast og smidig deig. Du kan kna for hånd eller bruke en kjøkkenmaskin med K-krok.
Pakk marsipanen godt inn i plastfilm og oppbevar den kjølig hvis du ikke skal bruke den med det samme.
Rull marsipanen ut til fingertykke pølser og del pølsene i cirka 5 cm-lange biter. Dypp eller pensle marsipanbitene i sjokolade og pynt med hakket pistasj. Oppbevares kjølig.
Bon appetit!
Pekanmarsipan
Mal mandler og melis i en hurtigmikser til helt fin mandelmelis.
Kjør pekannøttene litt grovere enn mandlene.
Bland mandelmelis, pekannøtter, glykose, eggehvite og 2 ss væske. Kna det godt sammen til en fast og smidig deig. Du kan kna for hånd eller bruke en kjøkkenmaskin med K-krok.
Pakk marsipanen godt inn i plastfilm og oppbevar den kjølig hvis du ikke skal bruke den med det samme.
Rull marsipanen ut til fingertykke pølser og del pølsene i cirka 5 cm-lange biter.
Dypp eller pensle marsipanbitene i sjokolade og pynt med en halv pekan. Oppbevares kjølig.
Enkel marsipan med bringebær
Mal mandler og melis sammen i en hurtigmikser til helt fin mandelmelis. Mandel- og melisforholdet kan varieres etter eget ønske.
Bland mandelmelisen med glukose og eggehvite.
Kna det godt sammen til en fast og smidig deig. Du kan kna for hånd eller bruke en kjøkkenmaskin med K-krok. Bland til slutt inn knuste bringebær.
Pakk marsipanen godt inn i plastfilm og oppbevar den kjølig hvis du ikke skal bruke den med det samme.
Rull marsipanen ut til passe tykke marsipanbrød.
Pensle marsipanbrødene med smeltet sjokolade og dryss over tørkede bringebær før sjokoladen stivner.
Oppbevar marsipanbrødene kjølig og skjær dem i tynne skiver før servering.
Pistasjmarsipan
Mal pistasjkjerner, mandler og melis i en hurtigmikser til fint mel.
Bland nøttemelisen sammen med glukose, eggehvite og revet limeskall.
Kna det godt sammen til en fast og smidig deig. Du kan kna for hånd eller bruke en kjøkkenmaskin med K-krok.
Pakk marsipanen godt inn i plastfilm og oppbevar den kjølig hvis du ikke skal bruke den med det samme.
Rull marsipanen ut til fingertykke pølser og del pølsene i cirka 5 cm-lange biter. Dypp eller pensle marsipanbitene i sjokolade og pynt med hakket pistasj. Oppbevares kjølig.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto