Lussekatter i krans: Luciakrans
Luciakrans er en morsom vri på de klassiske lussekattene. For til Luciadagen den 13. desember hører det med å bake nydelige, myke lussekatter med rosiner og safran. Her er alle lussekattene satt sammen til en flott krans som pyntes med perlesukker og rosiner.
Denne deigen holder til en stor, flott Luciakrans i tillegg til ca. 10 individuelle lussekatter.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Luciakrans er en morsom vri på de klassiske lussekattene. For til Luciadagen den 13. desember hører det med å bake nydelige, myke lussekatter med rosiner og safran. Her er alle lussekattene satt sammen til en flott krans som pyntes med perlesukker og rosiner.
Denne deigen holder til en stor, flott Luciakrans i tillegg til ca. 10 individuelle lussekatter.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
- 150 g smør
- 6 dl melk
- 50 g gjær
- 1 g safran
- 1 stk egg
- 1.5 dl sukker
- 1.4 l hvetemel
Pensling
- 1 stk egg
- 1 ss melk
Pynt
- 1 dl rosiner
- 1 dl perlesukker
Slik gjør du:
- 150 g smør
- 6 dl melk
- 50 g gjær
- 1 g safran
- 1 stk egg
- 1.5 dl sukker
- 1.4 l hvetemel
Pensling
- 1 stk egg
- 1 ss melk
Pynt
- 1 dl rosiner
- 1 dl perlesukker
