Kokosmakroner med sjokolade
60 min
Kokosmakroner med sjokolade er en luksuriøs vri på klassiske kokosmakroner. De søte og saftige småkakene er for mange en viktig del av julen, og har her blitt pyntet med sjokolade i tillegg. Oppskriften gir cirka 25 kokosmakroner med sjokolade.
300 har lagret denne
Kokosmakroner med sjokolade er en luksuriøs vri på klassiske kokosmakroner. De søte og saftige småkakene er for mange en viktig del av julen, og har her blitt pyntet med sjokolade i tillegg. Oppskriften gir cirka 25 kokosmakroner med sjokolade.
300 har lagret denne
1
porsjoner
- 5 stk eggehvite, mellomstore egg, 150 gram
- 250 g kokos
- 250 g sukker
- 1 ss potetmel
Til pynt
- 200 g mørk sjokolade, smeltet, kan sløyfes
Unngå at skjermen går i dvale
- 5 stk eggehvite, mellomstore egg, 150 gram
- 250 g kokos
- 250 g sukker
- 1 ss potetmel
Til pynt
- 200 g mørk sjokolade, smeltet, kan sløyfes
Bland eggehviter, sukker og kokos i en tykkbunnet kasserolle. Varm opp under stadig omrøring.
Trekk kasserollen til side og rør inn potetmel. Massen skal bli seig og ligne tykk risengrynsgrøt, men må ikke koke.
Bruk to teskjeer og lag store fine topper på et stekebrett med bakepapir.
Stek kokosmakronene ved 180 grader i cirka 12-15 minutter. La makronene få avkjøle seg litt på brettet før du løfter dem over på en rist.
Har du lyst på noe litt ekstra kan du dyppe kokosmakronene halvveis i smeltet sjokolade.
Flere slag til jul

Bon appetit!
Bland eggehviter, sukker og kokos i en tykkbunnet kasserolle. Varm opp under stadig omrøring.
Trekk kasserollen til side og rør inn potetmel. Massen skal bli seig og ligne tykk risengrynsgrøt, men må ikke koke.
Bruk to teskjeer og lag store fine topper på et stekebrett med bakepapir.
Stek kokosmakronene ved 180 grader i cirka 12-15 minutter. La makronene få avkjøle seg litt på brettet før du løfter dem over på en rist.
Har du lyst på noe litt ekstra kan du dyppe kokosmakronene halvveis i smeltet sjokolade.