2 ts vaniljesukker, eller frøene fra 0,5 vaniljestang
100 g sukker
1 stk egg, stort
Pensling og pynt
1 stk egg
perlesukker
Melkesjokolade- og pasjonsfruktkrem
2 ss pasjonsfrukt, saften, rå
1 dl fløte
200 g melkesjokolade, eller lys kokesjokolade
Varm ovnen til 180 grader.
Smuldre smøret med mel, bakepulver og vanilje. Bruk gjerne fingertuppene, men selv foretrekker jeg å bruke kjøkkenmaskinen. Tilsett sukker og sammenvispet egg og arbeid, eller kjør, alt raskt sammen til en jevn og smidig deig.
Rull deigen ut til en lang pølse. Skjær pølsen i jevne biter og trill ut runde kuler. Sett kulene over på et (eller kanskje du trenger to) stekebrett med bakepapir og trykk dem litt ned med to fingre eller en gaffel. Pensle overflaten med sammenvispet egg og dryss over perlesukker.
Stek kakene midt i ovnen i cirka 10 minutter. Avkjøl på rist.
Finhakk sjokoladen og ha den over i en bolle. Bland pasjonsfruktsaft og fløte i en liten kasserolle og kok opp blandingen. Hell den varme fløten litt etter litt over sjokoladen mens du rører energisk fra sentrum av sjokoladen med en slikkepott. Blandingen skal bli blank og elastisk. Avslutt med å kjøre sjokoladen med en stavmikser.
Avkjøl sjokolade til romtemperatur på kjøkkenbenken og fyll den over i en sprøytepose. Sprøyt en teskjestor topp med sjokoladekrem på undersiden av halvparten av kakene. Lag små «sandwicher» og oppbevar kakene kjølig.
Bon appetit!
Varm ovnen til 180 grader.
Smuldre smøret med mel, bakepulver og vanilje. Bruk gjerne fingertuppene, men selv foretrekker jeg å bruke kjøkkenmaskinen. Tilsett sukker og sammenvispet egg og arbeid, eller kjør, alt raskt sammen til en jevn og smidig deig.
Rull deigen ut til en lang pølse. Skjær pølsen i jevne biter og trill ut runde kuler. Sett kulene over på et (eller kanskje du trenger to) stekebrett med bakepapir og trykk dem litt ned med to fingre eller en gaffel. Pensle overflaten med sammenvispet egg og dryss over perlesukker.
Stek kakene midt i ovnen i cirka 10 minutter. Avkjøl på rist.
Finhakk sjokoladen og ha den over i en bolle. Bland pasjonsfruktsaft og fløte i en liten kasserolle og kok opp blandingen. Hell den varme fløten litt etter litt over sjokoladen mens du rører energisk fra sentrum av sjokoladen med en slikkepott. Blandingen skal bli blank og elastisk. Avslutt med å kjøre sjokoladen med en stavmikser.
Avkjøl sjokolade til romtemperatur på kjøkkenbenken og fyll den over i en sprøytepose. Sprøyt en teskjestor topp med sjokoladekrem på undersiden av halvparten av kakene. Lag små «sandwicher» og oppbevar kakene kjølig.