Til hovedinnhold

Sarah Bernhardt i langpanne

6 h
5 varer
1.7k
Sarah Bernhardt smaker godt året rundt, men kaken har også blitt en juleklassiker.
Sarah Bernhardt smaker godt året rundt, men kaken har også blitt en juleklassiker.
Sara Johannessen Meek

Sarah Bernhardt har rukket å bli en klassiker blant julebaksten med sin seige mandelbunn, myk sjokoladetrøffelkrem og mørke sjokolade. Denne gangen har jeg bakt Sarah Bernhardt-kaken i en liten langpanne for enkelhetens skyld.

Kaken er oppkalt etter den franske skuespilleren Sarah Bernhardt, som er omtalt som sin tids mest berømte kvinne.

Tips: Når sjokoladen har stivnet kan det være litt vanskelig å skjære Sarah Bernhardt-kaken i pene biter. Bruk en varm kniv når du skjærer, og gjerne «marker» opp bitene i sjokoladen før sjokoladeglasuren stivner helt. Da blir det mye lettere å skjære pene stykker etterpå.
OBS: Tiden er inkludert hviletid for sjokoladekremen.

Ingredienser

12
porsjoner

Mandelbunn

  • 500 g mandler
  • 500 g melis
  • 3 stk eggehvite, eller 4 fra mellomstore/store egg

Sjokoladekrem

  • 4 dl fløte
  • 200 g mørk sjokolade

Glasur

  • 150 g mørk sjokolade, smeltet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Mandelbunn

  • 500 g mandler
  • 500 g melis
  • 3 stk eggehvite, eller 4 fra mellomstore/store egg

Sjokoladekrem

  • 4 dl fløte
  • 200 g mørk sjokolade

Glasur

  • 150 g mørk sjokolade, smeltet
Finhakk sjokoladen til kremen og kok opp fløten. Ha sjokoladen i en bolle og hell over den varme fløten. Rør godt til all sjokoladen har smeltet, bruk gjerne en stavmikser.
Avkjøl sjokoladeblandingen minst 4 timer i kjøleskap.
Kjør mandler til mandelmel i en hurtigmikser. Tilsett melis og kjør alt godt sammen. Tilsett eggehvite og bland eller kna det hele sammen til en litt løs «kransekakemasse».
Kle en ildfast form (20 x 30 centimeter) med bakepapir. Fordel og trykk kransekakemassen jevnt utover i formen.
Stek bunnen ved 200 grader i cirka 20 minutter. Bunnen skal være myk i midten. Avkjøl bunnen helt.
Pisk sjokoladekremen til en fast og tykk krem. Vær litt forsiktig, piskes kremen for mye vil den korne seg, piskes den for lite blir kremen for bløt. Fordel kremen jevnt utover mandelbunnen.
La kaken stå en times tid i kjøleskapet før du glaserer den med smeltet sjokolade.
Oppbevar Sarah Bernhardt i kjøleskapet og skjær den opp i stykker før servering.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk sjokoladen til kremen og kok opp fløten. Ha sjokoladen i en bolle og hell over den varme fløten. Rør godt til all sjokoladen har smeltet, bruk gjerne en stavmikser.
Avkjøl sjokoladeblandingen minst 4 timer i kjøleskap.
Kjør mandler til mandelmel i en hurtigmikser. Tilsett melis og kjør alt godt sammen. Tilsett eggehvite og bland eller kna det hele sammen til en litt løs «kransekakemasse».
Kle en ildfast form (20 x 30 centimeter) med bakepapir. Fordel og trykk kransekakemassen jevnt utover i formen.
Stek bunnen ved 200 grader i cirka 20 minutter. Bunnen skal være myk i midten. Avkjøl bunnen helt.
Pisk sjokoladekremen til en fast og tykk krem. Vær litt forsiktig, piskes kremen for mye vil den korne seg, piskes den for lite blir kremen for bløt. Fordel kremen jevnt utover mandelbunnen.
La kaken stå en times tid i kjøleskapet før du glaserer den med smeltet sjokolade.
Oppbevar Sarah Bernhardt i kjøleskapet og skjær den opp i stykker før servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?