Sarah Bernhardt i langpanne
Sarah Bernhardt har rukket å bli en klassiker blant julebaksten med sin seige mandelbunn, myk sjokoladetrøffelkrem og mørke sjokolade. Denne gangen har jeg bakt Sarah Bernhardt-kaken i en liten langpanne for enkelhetens skyld.
Kaken er oppkalt etter den franske skuespilleren Sarah Bernhardt, som er omtalt som sin tids mest berømte kvinne.
Tips: Når sjokoladen har stivnet kan det være litt vanskelig å skjære Sarah Bernhardt-kaken i pene biter. Bruk en varm kniv når du skjærer, og gjerne «marker» opp bitene i sjokoladen før sjokoladeglasuren stivner helt. Da blir det mye lettere å skjære pene stykker etterpå.
OBS: Tiden er inkludert hviletid for sjokoladekremen.
Flere oppskrifter på julekaker finner du her: Krumkaker, kokosmakroner, pepperkaker og julekake.
Sarah Bernhardt har rukket å bli en klassiker blant julebaksten med sin seige mandelbunn, myk sjokoladetrøffelkrem og mørke sjokolade. Denne gangen har jeg bakt Sarah Bernhardt-kaken i en liten langpanne for enkelhetens skyld.
Kaken er oppkalt etter den franske skuespilleren Sarah Bernhardt, som er omtalt som sin tids mest berømte kvinne.
Tips: Når sjokoladen har stivnet kan det være litt vanskelig å skjære Sarah Bernhardt-kaken i pene biter. Bruk en varm kniv når du skjærer, og gjerne «marker» opp bitene i sjokoladen før sjokoladeglasuren stivner helt. Da blir det mye lettere å skjære pene stykker etterpå.
OBS: Tiden er inkludert hviletid for sjokoladekremen.
Flere oppskrifter på julekaker finner du her: Krumkaker, kokosmakroner, pepperkaker og julekake.
Ingredienser
Mandelbunn
- 500 g mandler
- 500 g melis
- 3 stk eggehvite, eller 4 fra mellomstore/store egg
Sjokoladekrem
- 4 dl fløte
- 200 g mørk sjokolade
Glasur
- 150 g mørk sjokolade, smeltet
Slik gjør du:
Mandelbunn
- 500 g mandler
- 500 g melis
- 3 stk eggehvite, eller 4 fra mellomstore/store egg
Sjokoladekrem
- 4 dl fløte
- 200 g mørk sjokolade
Glasur
- 150 g mørk sjokolade, smeltet
