Til hovedinnhold

Nikkas brune pinner

45 min

Oppskriften er laget av 100 år gamle Nikka Myren Grønning fra Valdal. Nikkas brune pinner er tradisjonelle og gode, og perfekte å servere til jul.

Oppskriften gir cirka 50 brune pinner.

Lagret av 260 brukere
Nikka Myren Grønning på kjøkkenet mens hun baker

Oppskriften er laget av 100 år gamle Nikka Myren Grønning fra Valdal. Nikkas brune pinner er tradisjonelle og gode, og perfekte å servere til jul.

Oppskriften gir cirka 50 brune pinner.

Lagret av 260 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • 200 g meierismør
  • 200 g sukker
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 ss sirup, lys
  • 0.5 ts kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 300 g hvetemel

Pynt

  • egg, til pensling
  • perlesukker
  • mandler, hakkede

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g meierismør
  • 200 g sukker
  • 1 stk eggeplomme
  • 1 ss sirup, lys
  • 0.5 ts kanel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ts natron
  • 300 g hvetemel

Pynt

  • egg, til pensling
  • perlesukker
  • mandler, hakkede
Rør smør og sukker hvitt. Bland deretter i resten av ingrediensene.
Del deigen i seks deler, trill ut lange pølser og legg dem på platen. Trykk dem flate.
Pensle med egg, og strø på sukker og hakkede mandler. Stek kakene midt i ovnen på 175 grader i 10-12 minutter.
Skjær stengene på skrå mens de er varme.
woman cooking

Bon appetit!

Rør smør og sukker hvitt. Bland deretter i resten av ingrediensene.
Del deigen i seks deler, trill ut lange pølser og legg dem på platen. Trykk dem flate.
Pensle med egg, og strø på sukker og hakkede mandler. Stek kakene midt i ovnen på 175 grader i 10-12 minutter.
Skjær stengene på skrå mens de er varme.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?