Nikkas brune pinner
45 min
Oppskriften er laget av 100 år gamle Nikka Myren Grønning fra Valdal. Nikkas brune pinner er tradisjonelle og gode, og perfekte å servere til jul.
Oppskriften gir cirka 50 brune pinner.
263 har lagret denne
Oppskriften er laget av 100 år gamle Nikka Myren Grønning fra Valdal. Nikkas brune pinner er tradisjonelle og gode, og perfekte å servere til jul.
Oppskriften gir cirka 50 brune pinner.
263 har lagret denne
1
porsjoner
- 200 g meierismør
- 200 g sukker
- 1 stk eggeplomme
- 1 ss sirup, lys
- 0.5 ts kanel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts natron
- 300 g hvetemel
Pynt
- egg, til pensling
- perlesukker
- mandler, hakkede
Unngå at skjermen går i dvale
- 200 g meierismør
- 200 g sukker
- 1 stk eggeplomme
- 1 ss sirup, lys
- 0.5 ts kanel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts natron
- 300 g hvetemel
Pynt
- egg, til pensling
- perlesukker
- mandler, hakkede
Rør smør og sukker hvitt. Bland deretter i resten av ingrediensene.
Del deigen i seks deler, trill ut lange pølser og legg dem på platen. Trykk dem flate.
Pensle med egg, og strø på sukker og hakkede mandler. Stek kakene midt i ovnen på 175 grader i 10-12 minutter.
Skjær stengene på skrå mens de er varme.

Bon appetit!
Rør smør og sukker hvitt. Bland deretter i resten av ingrediensene.
Del deigen i seks deler, trill ut lange pølser og legg dem på platen. Trykk dem flate.
Pensle med egg, og strø på sukker og hakkede mandler. Stek kakene midt i ovnen på 175 grader i 10-12 minutter.
Skjær stengene på skrå mens de er varme.