Pepperkaketog
- Det verste med å lage pepperkakehus er at du ikke kan spise pynten. Lager du pepperkaketog, derimot, kan du fylle vognene med godteri og spise så mye du orker, tipser Mattias Kristiansen i sin bok Pepperkakeland.
Tips 1: I denne oppskriften er glasuren farget med kakao for å kunne sprøyte et buktende spor. Hvis du vil slippe å styre med det, kan du bare tegne et spor med tusj på et stort ark.
Tips 2: Passer ikke delene sammen, har du to muligheter: Enten sliper du til delene med en skarp kniv eller ett rivjern, eller så dekker du til alle sprekker med glasur.
Foto: Mattias Kristiansen/Vega Forlag.
- Det verste med å lage pepperkakehus er at du ikke kan spise pynten. Lager du pepperkaketog, derimot, kan du fylle vognene med godteri og spise så mye du orker, tipser Mattias Kristiansen i sin bok Pepperkakeland.
Tips 1: I denne oppskriften er glasuren farget med kakao for å kunne sprøyte et buktende spor. Hvis du vil slippe å styre med det, kan du bare tegne et spor med tusj på et stort ark.
Tips 2: Passer ikke delene sammen, har du to muligheter: Enten sliper du til delene med en skarp kniv eller ett rivjern, eller så dekker du til alle sprekker med glasur.
Foto: Mattias Kristiansen/Vega Forlag.
Pepperkakedeig
- 1.9 l hvetemel
- 4 ss kanel, malt
- 2 ss malt ingefær
- 1 ss malt nellik
- 2 ts kardemomme
- 1 ts hornsalt
- 2 ts salt
- 300 g smør
- 1.5 dl sukker
- 2 dl brun farin
- 3 dl sirup
- 3 dl kremfløte
Smeltet sukker
- 3 dl sukker
Glasur
- 6 dl melis
- 0.5 dl potetmel
- 2 ts sirup, hvit
- 2 ss vann
Til pynt
- konditorfarge, rød og grønn
- godteri
Pepperkakedeig
- 1.9 l hvetemel
- 4 ss kanel, malt
- 2 ss malt ingefær
- 1 ss malt nellik
- 2 ts kardemomme
- 1 ts hornsalt
- 2 ts salt
- 300 g smør
- 1.5 dl sukker
- 2 dl brun farin
- 3 dl sirup
- 3 dl kremfløte
Smeltet sukker
- 3 dl sukker
Glasur
- 6 dl melis
- 0.5 dl potetmel
- 2 ts sirup, hvit
- 2 ss vann
Til pynt
- konditorfarge, rød og grønn
- godteri
