Det skal være pepperkaker til jul, og selv om du er allergisk mot gluten, så kan du knaske deg gjennom desember på disse pepperkakene laget av glutenfri pepperkakedeig.
– Disse perfekte pepperkakene har en deilig balanse mellom pepper, ingefær og nellik, skriver Monica Jensen Hellmann i sin bok «Glutenfri jul».
Det skal være pepperkaker til jul, og selv om du er allergisk mot gluten, så kan du knaske deg gjennom desember på disse pepperkakene laget av glutenfri pepperkakedeig.
– Disse perfekte pepperkakene har en deilig balanse mellom pepper, ingefær og nellik, skriver Monica Jensen Hellmann i sin bok «Glutenfri jul».
400 g glutenfri focacciamiks, hold av 2 ss til utbaking
1 stk egg
1 ts bakepulver
Smelt sukker og sirup sammen med krydderet. Når sukkeret har smeltet, tar du gryten av varmen og rører inn det kalde smøret.
Avkjøl massen til 37 grader og rør inn mel, bakepulver og egg. Kna deigen godt sammen og pakk den inn i plast.
Legg pepperkakedeigen i kjøleskapet i minst en time, og helst over natten.
Ta deigen ut av kjøleskapet litt før du skal bake den ut.
Sett ovnen på 175 grader.
Det er lurt å kjevle ut deigen rett på bakepapiret, gjerne mellom to bakeark. Så trykker du ut kaker med de formene du vil, tar bort deigen imellom og legger bakearket med kakene rett på platen.
Stek de glutenfri pepperkakene midt i ovnen i omtrent 8 minutter.
Bon appetit!
Smelt sukker og sirup sammen med krydderet. Når sukkeret har smeltet, tar du gryten av varmen og rører inn det kalde smøret.
Avkjøl massen til 37 grader og rør inn mel, bakepulver og egg. Kna deigen godt sammen og pakk den inn i plast.
Legg pepperkakedeigen i kjøleskapet i minst en time, og helst over natten.
Ta deigen ut av kjøleskapet litt før du skal bake den ut.
Sett ovnen på 175 grader.
Det er lurt å kjevle ut deigen rett på bakepapiret, gjerne mellom to bakeark. Så trykker du ut kaker med de formene du vil, tar bort deigen imellom og legger bakearket med kakene rett på platen.
Stek de glutenfri pepperkakene midt i ovnen i omtrent 8 minutter.