Til hovedinnhold

Glutenfrie lussekatter

2 h

Glutenfrie lussekatter er et must i desember, og kanskje spesielt til Luciadagen. 

-Det er safran som gjør lussekattene, så spander på deg dette krydderet, oppfordrer Monica Jensen Hellmann i sin bok «Glutenfri jul».
Deigen gir 12 store, fine glutenfrie lussekatter.
Foto: Marte Garmann/Garmann Forlag.

Lagret av 40 brukere
Glutenfrie lussekatter med rosiner

Glutenfrie lussekatter er et must i desember, og kanskje spesielt til Luciadagen. 

-Det er safran som gjør lussekattene, så spander på deg dette krydderet, oppfordrer Monica Jensen Hellmann i sin bok «Glutenfri jul».
Deigen gir 12 store, fine glutenfrie lussekatter.
Foto: Marte Garmann/Garmann Forlag.

Lagret av 40 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 1 pose glutenfri bollemiks, gjerne fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1 pakke tørrgjær, eller 0,5 pakke fersk gjær
  • 2 dl melk
  • 140 g kesam
  • 20 g smør
  • 1 ts kardemomme
  • 1 stk egg
  • 0.5 g safran
  • 1 stk egg
  • rosiner, til pynt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 pose glutenfri bollemiks, gjerne fra Det Glutenfrie Verksted
  • 1 pakke tørrgjær, eller 0,5 pakke fersk gjær
  • 2 dl melk
  • 140 g kesam
  • 20 g smør
  • 1 ts kardemomme
  • 1 stk egg
  • 0.5 g safran
  • 1 stk egg
  • rosiner, til pynt
Bland melk, kesam og smør sammen i en kjele og varm opp før du avkjøler til 37 grader.
Bland væsken sammen med de tørre ingrediensene. Tilsett også ett egg. Rør godt, og gled deg over fargen på deigen!
La deigen heve i omtrent 30 minutter.
Bruk en bakematte som du legger deigen på. Form ønskede lussekatter og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Deigen er såpass fast at det går an å bare bruke hendene til å rulle og forme deigen. Pynt med rosiner. La heve på stekebrettet i omtrent 30 minutter.
Sett ovnen på 220 grader.
Pensle med sammenpisket egg før steking, og stek i omtrent 10-15 minutter midt i ovnen. Følg med på steketiden, da den vil variere avhengig av størrelsen på de glutenfrie lussekattene.
woman cooking

Bon appetit!

Bland melk, kesam og smør sammen i en kjele og varm opp før du avkjøler til 37 grader.
Bland væsken sammen med de tørre ingrediensene. Tilsett også ett egg. Rør godt, og gled deg over fargen på deigen!
La deigen heve i omtrent 30 minutter.
Bruk en bakematte som du legger deigen på. Form ønskede lussekatter og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Deigen er såpass fast at det går an å bare bruke hendene til å rulle og forme deigen. Pynt med rosiner. La heve på stekebrettet i omtrent 30 minutter.
Sett ovnen på 220 grader.
Pensle med sammenpisket egg før steking, og stek i omtrent 10-15 minutter midt i ovnen. Følg med på steketiden, da den vil variere avhengig av størrelsen på de glutenfrie lussekattene.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?