Safranboller med gløggmarinerte rosiner
Safran er et krydder som mange forbinder med julen, og det er spesielt populært med safran i gjærbakst. Resultatet blir safransduftende, smakfulle boller med den karakteristiske, lekre gulfargen.
I tillegg til å lage klassiske lussekatter til Luciadagen hvert år, pleier jeg å lage minst en annen type gjærbakst med safran i desember.
Disse safransnurrene er søte og deilige og inneholder gløggmarinerte rosiner og kransekakemasse i fyllet.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Safran er et krydder som mange forbinder med julen, og det er spesielt populært med safran i gjærbakst. Resultatet blir safransduftende, smakfulle boller med den karakteristiske, lekre gulfargen.
I tillegg til å lage klassiske lussekatter til Luciadagen hvert år, pleier jeg å lage minst en annen type gjærbakst med safran i desember.
Disse safransnurrene er søte og deilige og inneholder gløggmarinerte rosiner og kransekakemasse i fyllet.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
- 75 g smør
- 2.5 dl melk
- 25 g gjær
- 0.5 g safran
- 0.75 dl sukker
- 6.5 dl hvetemel
Fyll
- 3 dl rosiner
- 2 dl gløgg, ikke utblandet med vann
- 75 g smør
- 150 g kransekakemasse
- 2 ss sukker
- 2 ss hvetemel
Pensling og pynt
- 1 stk egg
- 50 g mandelflak
Slik gjør du:
- 75 g smør
- 2.5 dl melk
- 25 g gjær
- 0.5 g safran
- 0.75 dl sukker
- 6.5 dl hvetemel
Fyll
- 3 dl rosiner
- 2 dl gløgg, ikke utblandet med vann
- 75 g smør
- 150 g kransekakemasse
- 2 ss sukker
- 2 ss hvetemel
Pensling og pynt
- 1 stk egg
- 50 g mandelflak
