Rocky Road med marshmallows

60 min

Rocky Road med marshmallows er sjokoladekonfekt som er en amerikansk klassiker! Den kan lages med masse forskjellige godsaker: Mariekjeks som gir deilig crunch og passer godt sammen med bløte, hvite marshmallows. Men Mariekjeks kan byttes ut med Oreokjeks eller andre typer kjeks. Vil du variere konfekten, kan du tilsette ulike typer nøtter, Nonstop, karameller osv.

Rocky Road-konfekten har lang holdbarhet og egner seg veldig fint å lage klar lenge i forveien. Sjokoladen må stivne i kjøleskap - helst over natten.

Oppskrift av: Kristine Ilstad/Det søte liv Foto: Ole Martin Halvorsen

488 har lagret denne
Rocky Road med marshmallows og kjeks

Rocky Road med marshmallows er sjokoladekonfekt som er en amerikansk klassiker! Den kan lages med masse forskjellige godsaker: Mariekjeks som gir deilig crunch og passer godt sammen med bløte, hvite marshmallows. Men Mariekjeks kan byttes ut med Oreokjeks eller andre typer kjeks. Vil du variere konfekten, kan du tilsette ulike typer nøtter, Nonstop, karameller osv.

Rocky Road-konfekten har lang holdbarhet og egner seg veldig fint å lage klar lenge i forveien. Sjokoladen må stivne i kjøleskap - helst over natten.

Oppskrift av: Kristine Ilstad/Det søte liv Foto: Ole Martin Halvorsen

488 har lagret denne
6
porsjoner
  • 170 g smør
  • 4 ss sirup, lys
  • 400 g mørk sjokolade, god kvalitet
  • 200 g mariekjeks
  • 140 g Minimarshmallows
  • melis, dryss til pynt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 170 g smør
  • 4 ss sirup, lys
  • 400 g mørk sjokolade, god kvalitet
  • 200 g mariekjeks
  • 140 g Minimarshmallows
  • melis, dryss til pynt
Smelt smøret og sirupen i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade oppdelt i mindre biter. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn. Sett til side 1,5 dl av sjokoladeblandingen.
Knus kjeksen ved å ha kjeksen i en pose og kjevle over. Noe av poenget er at kjeksen skal knuses ujevnt, det skal altså være en blanding av både små kjekssmuler og større kjeksbiter.
Bland både kjekssmuler og kjeksbiter i kjelen med sjokoladen. Ha deretter i marshmallows, men spar noen til pynt.
Ha bakepapir i en firkantet form (20x20 cm). Fordel sjokoladeblandingen med kjeks og marshmallows jevnt utover i formen. Ha deretter over sjokoladen du har satt til side. Pynt med noen marshmallows til slutt.
Sett formen i kjøleskapet over natten, slik at sjokoladen stivner helt.
Løft sjokoladen ut av formen og del den opp i firkanter med en skarp kniv. Sikt over melis til pynt. Konfekten oppbevares i en boks i kjøleskapet, så den ikke blir klissete.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt smøret og sirupen i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett sjokolade oppdelt i mindre biter. La sjokoladen smelte og rør blandingen jevn. Sett til side 1,5 dl av sjokoladeblandingen.
Knus kjeksen ved å ha kjeksen i en pose og kjevle over. Noe av poenget er at kjeksen skal knuses ujevnt, det skal altså være en blanding av både små kjekssmuler og større kjeksbiter.
Bland både kjekssmuler og kjeksbiter i kjelen med sjokoladen. Ha deretter i marshmallows, men spar noen til pynt.
Ha bakepapir i en firkantet form (20x20 cm). Fordel sjokoladeblandingen med kjeks og marshmallows jevnt utover i formen. Ha deretter over sjokoladen du har satt til side. Pynt med noen marshmallows til slutt.
Sett formen i kjøleskapet over natten, slik at sjokoladen stivner helt.
Løft sjokoladen ut av formen og del den opp i firkanter med en skarp kniv. Sikt over melis til pynt. Konfekten oppbevares i en boks i kjøleskapet, så den ikke blir klissete.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?