Til hovedinnhold

Sara Bernard fra Det søte liv

2 h

Sara Bernard, eller Sarah Bernhardt som den egentlig heter, har blitt en juleklassiker for mange. Dette sier Det søte liv-Kristine om den populære langpannen:

Sara Bernard er en av de aller mest populære kakene på Det søte liv! Hver jul er det tusenvis som klikker seg inn på oppskriften og kommenterer hvor god den er. Kombinasjonen mandelbunn, lys sjokoladekrem og mørk sjokoladeglasur er noe de fleste elsker. Det geniale med denne konfektkaken er at den er så lettvint å lage, og at den rekker til mange. Kaken er holdbar i kjøleskapet og kan også fryses.
Mandelbunnen må være helt kald når du smører på sjokoladekremen, ellers vil den smelte inn i kaken. Det er også viktig at kaken med sjokoladekremen er helt kald når du smører på sjokoladeglasuren. Jeg satte langpannen i et kjølerom i et par timer. Det går også an å sette kaken i kjøleskap hvis du får plass - eller 1 time i fryseren.
Kaken holder seg god i mange dager! Den må oppbevares kjølig, ellers blir den klissete. Hvis du har den i kjøleskapet, bør du pakke kaken inn i plast så kantene ikke blir tørre. Kaken kan også fryses, og det er det jeg synes er den beste måten å oppbevare disse kakene på for kakene tiner superraskt!

Flere oppskrifter på julebakst finner du her: Pepperkakedeig, julekake, krumkaker, kokosmakroner og risboller.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv. Foto: Ole Martin Halvorsen

Lagret av 1280 brukere
Sara Bernard fra Det søte liv i langpanne

Sara Bernard, eller Sarah Bernhardt som den egentlig heter, har blitt en juleklassiker for mange. Dette sier Det søte liv-Kristine om den populære langpannen:

Sara Bernard er en av de aller mest populære kakene på Det søte liv! Hver jul er det tusenvis som klikker seg inn på oppskriften og kommenterer hvor god den er. Kombinasjonen mandelbunn, lys sjokoladekrem og mørk sjokoladeglasur er noe de fleste elsker. Det geniale med denne konfektkaken er at den er så lettvint å lage, og at den rekker til mange. Kaken er holdbar i kjøleskapet og kan også fryses.
Mandelbunnen må være helt kald når du smører på sjokoladekremen, ellers vil den smelte inn i kaken. Det er også viktig at kaken med sjokoladekremen er helt kald når du smører på sjokoladeglasuren. Jeg satte langpannen i et kjølerom i et par timer. Det går også an å sette kaken i kjøleskap hvis du får plass - eller 1 time i fryseren.
Kaken holder seg god i mange dager! Den må oppbevares kjølig, ellers blir den klissete. Hvis du har den i kjøleskapet, bør du pakke kaken inn i plast så kantene ikke blir tørre. Kaken kan også fryses, og det er det jeg synes er den beste måten å oppbevare disse kakene på for kakene tiner superraskt!

Flere oppskrifter på julebakst finner du her: Pepperkakedeig, julekake, krumkaker, kokosmakroner og risboller.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv. Foto: Ole Martin Halvorsen

Lagret av 1280 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 400 g mandler
  • 400 g sukker
  • 4 ts bakepulver
  • 6 stk eggehvite

Sjokoladekrem

  • 250 g smør
  • 200 g melis
  • 6 stk eggeplomme
  • 2 ss bakekakao
  • 2 ts vaniljesukker

Sjokoladeglasur

  • 200 g kokesjokolade
  • 2 ss smør

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g mandler
  • 400 g sukker
  • 4 ts bakepulver
  • 6 stk eggehvite

Sjokoladekrem

  • 250 g smør
  • 200 g melis
  • 6 stk eggeplomme
  • 2 ss bakekakao
  • 2 ts vaniljesukker

Sjokoladeglasur

  • 200 g kokesjokolade
  • 2 ss smør

Mandelbunn

Mal mandlene og bland med bakepulver. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk til tykk marengs. Vend i mandlene.
Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (cirka 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min. Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald.

Sjokoladekrem

Til sjokoladekremen piskes mykt smør sammen med melis. Pisk inn eggeplommene til en luftig smørkrem. Pisk til slutt inn kakao og vaniljesukkeret.
Bre sjokoladekremen over den kalde mandelbunnen i et jevnt lag. Sett kaken kjølig i et par timer.

Sjokoladeglasur

Smelt kokesjokoladen sammen med smøret. Smør sjokoladen over den kalde kaken i et tynt lag. Sett kaken kjølig igjen, til sjokoladeglasuren stivner.

Servering

Del kaken opp i firkanter med en skarp kniv. Løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade.
woman cooking

Bon appetit!

Mandelbunn

Mal mandlene og bland med bakepulver. Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt og pisk til tykk marengs. Vend i mandlene.
Fordel deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (cirka 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i 20 min. Avkjøl kaken i langpannen til den er helt kald.

Sjokoladekrem

Til sjokoladekremen piskes mykt smør sammen med melis. Pisk inn eggeplommene til en luftig smørkrem. Pisk til slutt inn kakao og vaniljesukkeret.
Bre sjokoladekremen over den kalde mandelbunnen i et jevnt lag. Sett kaken kjølig i et par timer.

Sjokoladeglasur

Smelt kokesjokoladen sammen med smøret. Smør sjokoladen over den kalde kaken i et tynt lag. Sett kaken kjølig igjen, til sjokoladeglasuren stivner.

Servering

Del kaken opp i firkanter med en skarp kniv. Løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?