Sara Bernard fra Det søte liv
Sara Bernard, eller Sarah Bernhardt som den egentlig heter, har blitt en juleklassiker for mange. Dette sier Det søte liv-Kristine om den populære langpannen:
Sara Bernard er en av de aller mest populære kakene på Det søte liv! Hver jul er det tusenvis som klikker seg inn på oppskriften og kommenterer hvor god den er. Kombinasjonen mandelbunn, lys sjokoladekrem og mørk sjokoladeglasur er noe de fleste elsker. Det geniale med denne konfektkaken er at den er så lettvint å lage, og at den rekker til mange. Kaken er holdbar i kjøleskapet og kan også fryses.
Mandelbunnen må være helt kald når du smører på sjokoladekremen, ellers vil den smelte inn i kaken. Det er også viktig at kaken med sjokoladekremen er helt kald når du smører på sjokoladeglasuren. Jeg satte langpannen i et kjølerom i et par timer. Det går også an å sette kaken i kjøleskap hvis du får plass - eller 1 time i fryseren.
Kaken holder seg god i mange dager! Den må oppbevares kjølig, ellers blir den klissete. Hvis du har den i kjøleskapet, bør du pakke kaken inn i plast så kantene ikke blir tørre. Kaken kan også fryses, og det er det jeg synes er den beste måten å oppbevare disse kakene på for kakene tiner superraskt!
Flere oppskrifter på julebakst finner du her: Pepperkakedeig, julekake, krumkaker, kokosmakroner og risboller.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv. Foto: Ole Martin Halvorsen
Sara Bernard, eller Sarah Bernhardt som den egentlig heter, har blitt en juleklassiker for mange. Dette sier Det søte liv-Kristine om den populære langpannen:
Sara Bernard er en av de aller mest populære kakene på Det søte liv! Hver jul er det tusenvis som klikker seg inn på oppskriften og kommenterer hvor god den er. Kombinasjonen mandelbunn, lys sjokoladekrem og mørk sjokoladeglasur er noe de fleste elsker. Det geniale med denne konfektkaken er at den er så lettvint å lage, og at den rekker til mange. Kaken er holdbar i kjøleskapet og kan også fryses.
Mandelbunnen må være helt kald når du smører på sjokoladekremen, ellers vil den smelte inn i kaken. Det er også viktig at kaken med sjokoladekremen er helt kald når du smører på sjokoladeglasuren. Jeg satte langpannen i et kjølerom i et par timer. Det går også an å sette kaken i kjøleskap hvis du får plass - eller 1 time i fryseren.
Kaken holder seg god i mange dager! Den må oppbevares kjølig, ellers blir den klissete. Hvis du har den i kjøleskapet, bør du pakke kaken inn i plast så kantene ikke blir tørre. Kaken kan også fryses, og det er det jeg synes er den beste måten å oppbevare disse kakene på for kakene tiner superraskt!
Flere oppskrifter på julebakst finner du her: Pepperkakedeig, julekake, krumkaker, kokosmakroner og risboller.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv. Foto: Ole Martin Halvorsen
Ingredienser
- 400 g mandler
- 400 g sukker
- 4 ts bakepulver
- 6 stk eggehvite
Sjokoladekrem
- 250 g smør
- 200 g melis
- 6 stk eggeplomme
- 2 ss bakekakao
- 2 ts vaniljesukker
Sjokoladeglasur
- 200 g kokesjokolade
- 2 ss smør
Slik gjør du:
- 400 g mandler
- 400 g sukker
- 4 ts bakepulver
- 6 stk eggehvite
Sjokoladekrem
- 250 g smør
- 200 g melis
- 6 stk eggeplomme
- 2 ss bakekakao
- 2 ts vaniljesukker
Sjokoladeglasur
- 200 g kokesjokolade
- 2 ss smør
Mandelbunn
Sjokoladekrem
Sjokoladeglasur
Servering
