Boller med pepperkakefyll
Pepperkakeboller er en myk og saftig vri på en kjent klassiker. TV-baker og matblogger Ida Gran-Jansen lager julebakst på TV i hele desember. Oppskriften hennes viser at det går an å leke seg med julebaksten når resultatet blir myke pepperkaker.
- Det er alfa omega at gjærbakst får elte lenge, da får du en god deig! Så ikke hopp over dette steget, tipser Ida.
Pepperkakesirupen kan du lage dagen før du skal bake bollene. Når den er ferdig, heller du den bare i en skål og dekker til med plastfolie. La den stå på kjøkkenbenken.
Pepperkakeboller er en myk og saftig vri på en kjent klassiker. TV-baker og matblogger Ida Gran-Jansen lager julebakst på TV i hele desember. Oppskriften hennes viser at det går an å leke seg med julebaksten når resultatet blir myke pepperkaker.
- Det er alfa omega at gjærbakst får elte lenge, da får du en god deig! Så ikke hopp over dette steget, tipser Ida.
Pepperkakesirupen kan du lage dagen før du skal bake bollene. Når den er ferdig, heller du den bare i en skål og dekker til med plastfolie. La den stå på kjøkkenbenken.
Ingredienser
Pepperkakesirup
- 1.5 dl sukker
- 100 g sirup, lys
- 75 g margarin
- 0.5 ts malt nellik
- 0.25 ts malt ingefær
- 1 ts kanel
- 0.25 ts pepper
- 0.5 dl kremfløte
Bolledeig
- 450 g hvetemel
- 50 g sukker
- 0.5 pakke tørrgjær
- 1 ts salt
- 2.5 ts kardemomme
- 2 dl helmelk
- 1 stk egg
- 75 g margarin
til pensling
- 1 stk egg
Pepperkakeglasur
- 2 ss pepperkakesirup
- melis
- vann
Slik gjør du:
Pepperkakesirup
- 1.5 dl sukker
- 100 g sirup, lys
- 75 g margarin
- 0.5 ts malt nellik
- 0.25 ts malt ingefær
- 1 ts kanel
- 0.25 ts pepper
- 0.5 dl kremfløte
Bolledeig
- 450 g hvetemel
- 50 g sukker
- 0.5 pakke tørrgjær
- 1 ts salt
- 2.5 ts kardemomme
- 2 dl helmelk
- 1 stk egg
- 75 g margarin
til pensling
- 1 stk egg
Pepperkakeglasur
- 2 ss pepperkakesirup
- melis
- vann
