Kringle med julekrydder, rosiner og sukater
En saftig kringle er god avveksling til tørre julekaker og konfekt. Julekrydderet i kransen får det til å dufte jul på kjøkkenet, og rosiner og sukat gir god smak. Server gjerne kringlen samme dag som den er laget, så den er helt fersk. Pynt med melisglasur rett før servering. Denne kransen er kjempefin å fryse uten melisglasur. Sett den tinte kransen en kort stund i ovnen, så smaker den som nystekt.
Oppskrift av: Kristine Ilstad/Det søte liv
En saftig kringle er god avveksling til tørre julekaker og konfekt. Julekrydderet i kransen får det til å dufte jul på kjøkkenet, og rosiner og sukat gir god smak. Server gjerne kringlen samme dag som den er laget, så den er helt fersk. Pynt med melisglasur rett før servering. Denne kransen er kjempefin å fryse uten melisglasur. Sett den tinte kransen en kort stund i ovnen, så smaker den som nystekt.
Oppskrift av: Kristine Ilstad/Det søte liv
Ingredienser
- 100 g smør
- 3.5 dl melk
- 50 g gjær
- 1 dl sukker
- 1 ts kardemomme
- 600 g hvetemel
- 200 g rosiner
- 150 g sukat
Fyll
- 75 g smør
- 3 ss sukker
- 3 ts kanel
- 1 ts ingefær
- 1 ts nellik
Pensling
- 1 stk egg
- 1 ss melk
Pynt og glasur
- 2 ss perlesukker
- 2 ss mandelflak
- 3 dl melis
- 1 ss melk
Slik gjør du:
- 100 g smør
- 3.5 dl melk
- 50 g gjær
- 1 dl sukker
- 1 ts kardemomme
- 600 g hvetemel
- 200 g rosiner
- 150 g sukat
Fyll
- 75 g smør
- 3 ss sukker
- 3 ts kanel
- 1 ts ingefær
- 1 ts nellik
Pensling
- 1 stk egg
- 1 ss melk
Pynt og glasur
- 2 ss perlesukker
- 2 ss mandelflak
- 3 dl melis
- 1 ss melk
