Til hovedinnhold

Myke cookies med sjokolade og appelsin

1 h 30 min

Lag en god porsjon med myke cookies! Dette er deilige, amerikanske chocolate chip cookies med sjokolade og appelsin, og den myke konsistensen får de fordi de lages med både hvitt sukker, brunt sukker og sirup. Revet appelsinskall, vanilje og sjokolade gir den gode smaken! Denne deigen virker bløt når den er nylaget, men den blir fastere av å ligge i kjøleskapet innpakket i plast til dagen etter. Cookiesene kan oppbevares i tett kakeboks. De er også veldig fine å fryse.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

Lagret av 367 brukere
Myke cookies med sjokolade og appelsin
Foto: Ole Martin Halvorsen

Lag en god porsjon med myke cookies! Dette er deilige, amerikanske chocolate chip cookies med sjokolade og appelsin, og den myke konsistensen får de fordi de lages med både hvitt sukker, brunt sukker og sirup. Revet appelsinskall, vanilje og sjokolade gir den gode smaken! Denne deigen virker bløt når den er nylaget, men den blir fastere av å ligge i kjøleskapet innpakket i plast til dagen etter. Cookiesene kan oppbevares i tett kakeboks. De er også veldig fine å fryse.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv

Lagret av 367 brukere

Ingredienser

12
porsjoner
  • 250 g smør
  • 300 g brunt sukker
  • 150 g sukker
  • 70 g sirup, lys
  • 3 stykker egg
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 2 stykker appelsin, revet skall
  • 1 ts natron
  • 500 g hvetemel
  • 400 g sjokolade, knapper eller delt i biter

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g smør
  • 300 g brunt sukker
  • 150 g sukker
  • 70 g sirup, lys
  • 3 stykker egg
  • 2 ts vaniljeekstrakt
  • 2 stykker appelsin, revet skall
  • 1 ts natron
  • 500 g hvetemel
  • 400 g sjokolade, knapper eller delt i biter
Rør mykt smør sammen med brunt og hvitt sukker til luftig smørkrem. Pisk inn sirupen og deretter eggene, ett om gangen.
Pisk godt mellom hvert egg, så smørkremen blir skikkelig luftig. Bland deretter inn vaniljeekstrakt og revet appelsinskall.
Sikt mel og natron og ha i. Rør godt til du får en jevn deig. Bland i sjokoladechipsene til slutt.
Del deigen i to deler og pakk hver del godt inn i plastfolie. Sett deigen i kjøleskapet til dagen etter.
Dagen etter tar du deigen ut av kjøleskapet og lar den stå i romtemperatur i ca. 1 time, slik at den mykner igjen.
Form deigen til runde kuler som settes på bakepapirdekkede stekeplater med litt avstand mellom. Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 15-20 minutter. De ferdigstekte kakene skal være gylne i kantene, men fortsatt myke.
La kakene avkjøles på stekeplaten i 10 minutter før de forsiktig flyttes over rist og avkjøles helt.
woman cooking

Bon appetit!

Rør mykt smør sammen med brunt og hvitt sukker til luftig smørkrem. Pisk inn sirupen og deretter eggene, ett om gangen.
Pisk godt mellom hvert egg, så smørkremen blir skikkelig luftig. Bland deretter inn vaniljeekstrakt og revet appelsinskall.
Sikt mel og natron og ha i. Rør godt til du får en jevn deig. Bland i sjokoladechipsene til slutt.
Del deigen i to deler og pakk hver del godt inn i plastfolie. Sett deigen i kjøleskapet til dagen etter.
Dagen etter tar du deigen ut av kjøleskapet og lar den stå i romtemperatur i ca. 1 time, slik at den mykner igjen.
Form deigen til runde kuler som settes på bakepapirdekkede stekeplater med litt avstand mellom. Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 15-20 minutter. De ferdigstekte kakene skal være gylne i kantene, men fortsatt myke.
La kakene avkjøles på stekeplaten i 10 minutter før de forsiktig flyttes over rist og avkjøles helt.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?