rask

Sjokoladetrøfler

30 min

Sjokoladetrøfler egner seg utmerket som en nydelig liten julegave laget med kjærlighet og omtanke. Fyll opp fine poser eller koselige glass, fest på pene bånd og skriv noen velvalgte ord på etiketten. 

Tips: Dette er en grunnoppskrift på sjokoladetrøfler. Du kan bruke samme oppskrift og smake sjokoladeblandingen til med 3-4 ss brun rom, Baileys, whisky, konjakk, appelsinlikør eller en annen likør du liker. Noen dråper peppermynteolje er også et alternativ.

Denne oppskriften gir cirka 12 sjokoladetrøfler, men du kan variere størrelsen etter hva du selv ønsker.

434 har lagret denne
Sjokoladetrøfler med mørk sjokolade
Sjokoladetrøflene kan rulles i kakaopulver, hakkede nøtter, melis, kokosmasse eller kakestrøssel.
Foto: Sara Johannessen Meek

Sjokoladetrøfler egner seg utmerket som en nydelig liten julegave laget med kjærlighet og omtanke. Fyll opp fine poser eller koselige glass, fest på pene bånd og skriv noen velvalgte ord på etiketten. 

Tips: Dette er en grunnoppskrift på sjokoladetrøfler. Du kan bruke samme oppskrift og smake sjokoladeblandingen til med 3-4 ss brun rom, Baileys, whisky, konjakk, appelsinlikør eller en annen likør du liker. Noen dråper peppermynteolje er også et alternativ.

Denne oppskriften gir cirka 12 sjokoladetrøfler, men du kan variere størrelsen etter hva du selv ønsker.

434 har lagret denne
1
porsjoner
Obs: Oppskriften gir cirka 12 sjokoladetrøfler.
  • 3 dl fløte
  • 400 g mørk sjokolade
  • 2 ss smør, mykt
  • 200 g sjokolade, til dypping
  • kakaopulver, melis, nøtter, kokosmasse eller kakestrø
Unngå at skjermen går i dvale
  • 3 dl fløte
  • 400 g mørk sjokolade
  • 2 ss smør, mykt
  • 200 g sjokolade, til dypping
  • kakaopulver, melis, nøtter, kokosmasse eller kakestrø
Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Varm opp fløten i en liten kasserolle. Hell den varme fløten over sjokoladen og la det stå i et par minutter. Rør energisk fra midten med en slikkepott. Sjokoladeblandingen skal bli skinnende blank, tykk og elastisk.
Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Varm opp fløten i en liten kasserolle. Hell den varme fløten over sjokoladen og la det stå i et par minutter. Rør energisk fra midten med en slikkepott. Sjokoladeblandingen skal bli skinnende blank, tykk og elastisk.
For best resultat kan du avslutte med å kjøre sjokoladeblandingen med en stavmikser. Sett stavmikseren helt ned i sjokoladeblandingen og forsøk å unngå å tilføre luft.
Rør til slutt inn smøret i små terninger. La sjokoladen stå i romtemperatur til den har blitt så fast at du kan sprøyte ut passe store topper på et stekebrett kledd med bakepapir.
Rør til slutt inn smøret i små terninger. La sjokoladen stå i romtemperatur til den har blitt så fast at du kan sprøyte ut passe store topper på et stekebrett kledd med bakepapir.
La sjokoladetrøflene bli skikkelig kalde før du dypper trøflene (noen få om gangen) i smeltet sjokolade.
La sjokoladetrøflene bli skikkelig kalde før du dypper trøflene (noen få om gangen) i smeltet sjokolade.
Rull trøflene i siktet kakao, melis eller hva du måtte ønske. Rist av det overflødige og oppbevar konfekten kjølig i en tett boks.
Rull trøflene i siktet kakao, melis eller hva du måtte ønske. Rist av det overflødige og oppbevar konfekten kjølig i en tett boks.
woman cooking

Bon appetit!

Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Varm opp fløten i en liten kasserolle. Hell den varme fløten over sjokoladen og la det stå i et par minutter. Rør energisk fra midten med en slikkepott. Sjokoladeblandingen skal bli skinnende blank, tykk og elastisk.
Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Varm opp fløten i en liten kasserolle. Hell den varme fløten over sjokoladen og la det stå i et par minutter. Rør energisk fra midten med en slikkepott. Sjokoladeblandingen skal bli skinnende blank, tykk og elastisk.
For best resultat kan du avslutte med å kjøre sjokoladeblandingen med en stavmikser. Sett stavmikseren helt ned i sjokoladeblandingen og forsøk å unngå å tilføre luft.
Rør til slutt inn smøret i små terninger. La sjokoladen stå i romtemperatur til den har blitt så fast at du kan sprøyte ut passe store topper på et stekebrett kledd med bakepapir.
Rør til slutt inn smøret i små terninger. La sjokoladen stå i romtemperatur til den har blitt så fast at du kan sprøyte ut passe store topper på et stekebrett kledd med bakepapir.
La sjokoladetrøflene bli skikkelig kalde før du dypper trøflene (noen få om gangen) i smeltet sjokolade.
La sjokoladetrøflene bli skikkelig kalde før du dypper trøflene (noen få om gangen) i smeltet sjokolade.
Rull trøflene i siktet kakao, melis eller hva du måtte ønske. Rist av det overflødige og oppbevar konfekten kjølig i en tett boks.
Rull trøflene i siktet kakao, melis eller hva du måtte ønske. Rist av det overflødige og oppbevar konfekten kjølig i en tett boks.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?