Til hovedinnhold

Sjokoladesnitter

45 min

Dette er populære julekaker som garantert slår an hos både små og store kakemonser!

Sjokoladesnittene inneholder sirup, som gjør at kakene blir litt myke og seige i midten. Det gjør dem ekstra deilige! Kakene er veldig lette å lage og holder seg gode lenge dersom de oppbevares i en tett kakeboks (hvis du klarer å holde fingrene unna da…)!

Oppskriften gir 40 - 50 småkaker.

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv

Lagret av 477 brukere
Sjokoladepinner på hvit tallerken

Dette er populære julekaker som garantert slår an hos både små og store kakemonser!

Sjokoladesnittene inneholder sirup, som gjør at kakene blir litt myke og seige i midten. Det gjør dem ekstra deilige! Kakene er veldig lette å lage og holder seg gode lenge dersom de oppbevares i en tett kakeboks (hvis du klarer å holde fingrene unna da…)!

Oppskriften gir 40 - 50 småkaker.

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv

Lagret av 477 brukere

Ingredienser

6
porsjoner
  • 200 g smør
  • 2 dl sukker
  • 3 ss sirup
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 4 ss kakaopulver
  • 5 dl hvetemel

Pynt

  • 1 stk egg, lite
  • perlesukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g smør
  • 2 dl sukker
  • 3 ss sirup
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 4 ss kakaopulver
  • 5 dl hvetemel

Pynt

  • 1 stk egg, lite
  • perlesukker
1. Pisk mykt smør sammen med sukker. Pisk inn sirupen, vaniljesukker, bakepulver og kakao. Bland så i hvetemelet til en fast deig.
2. Del deigen i tre deler. Trill hver del til lengder som er like lange som stekeplaten.
3. Ha bakepapir på en stekeplate og legg lengdene oppå (2 lengder på en stekeplate og 1 lengde på en annen stekeplate).
4. Trykk lengdene flatere med fingrene. Pensle over med sammenvispet egg og dryss over perlesukker.
5. Stekes midt i ovnen ved 175°C i 14-18 min.
6. Ta platen ut av ovnen og skjær lengdene opp på skrå mens de fortsatt er varme. Dra snittene litt fra hverandre og la de bli helt kalde på platen.
woman cooking

Bon appetit!

1. Pisk mykt smør sammen med sukker. Pisk inn sirupen, vaniljesukker, bakepulver og kakao. Bland så i hvetemelet til en fast deig.
2. Del deigen i tre deler. Trill hver del til lengder som er like lange som stekeplaten.
3. Ha bakepapir på en stekeplate og legg lengdene oppå (2 lengder på en stekeplate og 1 lengde på en annen stekeplate).
4. Trykk lengdene flatere med fingrene. Pensle over med sammenvispet egg og dryss over perlesukker.
5. Stekes midt i ovnen ved 175°C i 14-18 min.
6. Ta platen ut av ovnen og skjær lengdene opp på skrå mens de fortsatt er varme. Dra snittene litt fra hverandre og la de bli helt kalde på platen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?