Dette er en spennende vri på tradisjonelle pepperkaker! I stedet for vanlige figurer som pepperkakemenn, kan du lage en boks av pepperkaker. Pepperkakeboksen kan fylles med andre pepperkaker, eller med julekonfekt. Pynt gjerne med melisglasur. Oppskrift og foto: Marit Hovland (Borrowmyeyes)
Dette er en spennende vri på tradisjonelle pepperkaker! I stedet for vanlige figurer som pepperkakemenn, kan du lage en boks av pepperkaker. Pepperkakeboksen kan fylles med andre pepperkaker, eller med julekonfekt. Pynt gjerne med melisglasur. Oppskrift og foto: Marit Hovland (Borrowmyeyes)
Kok opp sukker, sirup og melk. Rør, og pass godt på gryten, melk koker raskt over. Hell den varme blandingen over smøret. Mens du lar denne avkjøles noe blander du resten av ingrediensene i en annen bolle.
Når smørblandingen er håndvarm blander du inn det tørre. Sett deigen kjølig, gjerne til neste dag. Deigen er best å jobbe med når den er kald. Pepperkakene stekes midt i ovnen på 175 °C i ca. 10 minutter.
Melisglasur
Rør sammen ingrediensene til en forholdsvis tykk glasur. Juster med melis/sitronsaft for å få riktig konsistens. Tilsett farge hvis du ønsker. Flytende konditorfarge endrer konsistensen, mens du unngår dette ved bruk av pastafarge
Ha glasuren over i en liten fryse- eller sprøytepose. Jo mer detaljert du ønsker pynten, jo mindre hull. Klipp heller for lite hull enn for stort! Bruker du ikke opp all glasuren kan du putte hele posen i fryseren til senere.
Pepperkakeboks
Lag 5 like store firkanter av pepperkakedeig. (6 hvis du ønsker lokk.) Har du ikke firkantet form kan du enkelt skjære dem med kniv. Lag gjerne en papirmal for å få delene like store. Stek pepperkakene.
Pynt 4 av firkantene slik du vil! Det er lettest å pynte delene før du setter sammen boksen. Tegn med melisglasur, fest nonstop, smågodt, kakepynt eller nøtter. Kun fantasien setter grenser. La delene tørke.
Firkanten uten pynt skal bli bunnen. Ha melisglasur langs hele ytterkanten på denne og plasser de 4 pyntede flatene inntil glasuren. Støtt gjerne opp med noe på utsiden/innsiden til det tørker.
Når de 4 veggene sitter fast, dekker du sprekkene mellom sideveggene med glasur. Vips; boksen din er ferdig, og klar til å fylles med favorittgodteriet til mottakeren!
Bon appetit!
Pepperkakedeig
Del smøret i terninger, og ha det i en bakebolle.
Kok opp sukker, sirup og melk. Rør, og pass godt på gryten, melk koker raskt over. Hell den varme blandingen over smøret. Mens du lar denne avkjøles noe blander du resten av ingrediensene i en annen bolle.
Når smørblandingen er håndvarm blander du inn det tørre. Sett deigen kjølig, gjerne til neste dag. Deigen er best å jobbe med når den er kald. Pepperkakene stekes midt i ovnen på 175 °C i ca. 10 minutter.
Melisglasur
Rør sammen ingrediensene til en forholdsvis tykk glasur. Juster med melis/sitronsaft for å få riktig konsistens. Tilsett farge hvis du ønsker. Flytende konditorfarge endrer konsistensen, mens du unngår dette ved bruk av pastafarge
Ha glasuren over i en liten fryse- eller sprøytepose. Jo mer detaljert du ønsker pynten, jo mindre hull. Klipp heller for lite hull enn for stort! Bruker du ikke opp all glasuren kan du putte hele posen i fryseren til senere.
Pepperkakeboks
Lag 5 like store firkanter av pepperkakedeig. (6 hvis du ønsker lokk.) Har du ikke firkantet form kan du enkelt skjære dem med kniv. Lag gjerne en papirmal for å få delene like store. Stek pepperkakene.
Pynt 4 av firkantene slik du vil! Det er lettest å pynte delene før du setter sammen boksen. Tegn med melisglasur, fest nonstop, smågodt, kakepynt eller nøtter. Kun fantasien setter grenser. La delene tørke.
Firkanten uten pynt skal bli bunnen. Ha melisglasur langs hele ytterkanten på denne og plasser de 4 pyntede flatene inntil glasuren. Støtt gjerne opp med noe på utsiden/innsiden til det tørker.
Når de 4 veggene sitter fast, dekker du sprekkene mellom sideveggene med glasur. Vips; boksen din er ferdig, og klar til å fylles med favorittgodteriet til mottakeren!
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto