Gi pepperkakene en ny vri med form av julegran og melisglasur som snø. Slipp fantasien løs og tryll frem disse stående pepperkaketrærne fra bloggen Borrow my eyes.
Gi pepperkakene en ny vri med form av julegran og melisglasur som snø. Slipp fantasien løs og tryll frem disse stående pepperkaketrærne fra bloggen Borrow my eyes.
Kok opp sukker, sirup og melk. Rør, og pass godt på gryten, melk koker raskt over. Hell den varme blandingen over smøret. Mens du lar denne avkjøles noe blander du resten av ingrediensene i en annen bolle.
Når smørblandingen er håndvarm blander du inn det tørre. Sett deigen kjølig, gjerne til neste dag. Deigen er best å jobbe med når den er kald. Pepperkakene stekes midt i ovnen på 175 °C i ca. 10 minutter.
Melisglasur
Rør sammen ingrediensene til en forholdsvis tykk glasur. Juster med melis/sitronsaft for å få riktig konsistens. Tilsett farge hvis du ønsker. Flytende konditorfarge endrer konsistensen, mens du unngår dette ved bruk av pastafarge
Ha glasuren over i en liten fryse- eller sprøytepose. Jo mer detaljert du ønsker pynten, jo mindre hull. Klipp heller for lite hull enn for stort! Bruker du ikke opp all glasuren kan du putte hele posen i fryseren til senere.
Pepperkaketrær
Du trenger en treformet utstikker. Sokkelen lages med en rund pepperkakeform. Du kan eventuelt trille kuler som du kjevler flate. Stek pepperkakene.
Lag bølgete streker på trærne med melisglasur. Mens glasuren fortsatt er våt tar du en pensel og «maler» melisstreken oppover. Fest treet på sokkelen med melisglasur. Støtt opp med f. eks. en knappenål på baksiden mens glasuren tørker. Husk å fjerne nålen igjen når treet sitter fast.
Nå er trærne klare til bruk! Kjekt med bordpynt som kan spises når måltidet nærmer seg slutten! Her har jeg strødd litt melis over skogen med en tesil.
Bon appetit!
Pepperkakedeig
Del smøret i terninger, og ha det i en bakebolle.
Kok opp sukker, sirup og melk. Rør, og pass godt på gryten, melk koker raskt over. Hell den varme blandingen over smøret. Mens du lar denne avkjøles noe blander du resten av ingrediensene i en annen bolle.
Når smørblandingen er håndvarm blander du inn det tørre. Sett deigen kjølig, gjerne til neste dag. Deigen er best å jobbe med når den er kald. Pepperkakene stekes midt i ovnen på 175 °C i ca. 10 minutter.
Melisglasur
Rør sammen ingrediensene til en forholdsvis tykk glasur. Juster med melis/sitronsaft for å få riktig konsistens. Tilsett farge hvis du ønsker. Flytende konditorfarge endrer konsistensen, mens du unngår dette ved bruk av pastafarge
Ha glasuren over i en liten fryse- eller sprøytepose. Jo mer detaljert du ønsker pynten, jo mindre hull. Klipp heller for lite hull enn for stort! Bruker du ikke opp all glasuren kan du putte hele posen i fryseren til senere.
Pepperkaketrær
Du trenger en treformet utstikker. Sokkelen lages med en rund pepperkakeform. Du kan eventuelt trille kuler som du kjevler flate. Stek pepperkakene.
Lag bølgete streker på trærne med melisglasur. Mens glasuren fortsatt er våt tar du en pensel og «maler» melisstreken oppover. Fest treet på sokkelen med melisglasur. Støtt opp med f. eks. en knappenål på baksiden mens glasuren tørker. Husk å fjerne nålen igjen når treet sitter fast.
Nå er trærne klare til bruk! Kjekt med bordpynt som kan spises når måltidet nærmer seg slutten! Her har jeg strødd litt melis over skogen med en tesil.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto