Til hovedinnhold

Serinakaker

1 h

Serinakaker er en klassisk julekake som hører til de syv slag. Selv om vi stadig blir inspirert til å prøve nye sorter, er det lite som slår tradisjonsrike serinakaker med hakkede mandler og perlesukker på toppen.


Kilde: Konditor Ellen-Christine Lendengen for Dinmat

Lagret av 276 brukere
Serinakaker med hakkede mandler og perlesukker

Serinakaker er en klassisk julekake som hører til de syv slag. Selv om vi stadig blir inspirert til å prøve nye sorter, er det lite som slår tradisjonsrike serinakaker med hakkede mandler og perlesukker på toppen.


Kilde: Konditor Ellen-Christine Lendengen for Dinmat

Lagret av 276 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 150 g smør
  • 100 g sukker
  • 250 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 egg
  • mandler, malte
  • perlesukker
  • 1 egg, til pensling

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 150 g smør
  • 100 g sukker
  • 250 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 egg
  • mandler, malte
  • perlesukker
  • 1 egg, til pensling
Ha smør, sukker, hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og egg i en bolle. Elt til en glatt deig, enten for hånd eller i en kjøkkenmaskin.
Trill ut pølser og skjær i like biter.
Rull til kuler og sett på et brett. Kakene kan gjerne stå litt tett, de flyter ikke så mye ut.
Trykk kakene ned med en gaffel, dypp den gjerne i litt mel først. Da vil ikke gaffelen henge fast i kakene.
Pensle kakene med egg og dryss på sukker og malte mandler.
Stek kakene på 180 grader til de er litt gylne.
Oppbevar i kakebomme eller kakeboks.
woman cooking

Bon appetit!

Ha smør, sukker, hvetemel, bakepulver, vaniljesukker og egg i en bolle. Elt til en glatt deig, enten for hånd eller i en kjøkkenmaskin.
Trill ut pølser og skjær i like biter.
Rull til kuler og sett på et brett. Kakene kan gjerne stå litt tett, de flyter ikke så mye ut.
Trykk kakene ned med en gaffel, dypp den gjerne i litt mel først. Da vil ikke gaffelen henge fast i kakene.
Pensle kakene med egg og dryss på sukker og malte mandler.
Stek kakene på 180 grader til de er litt gylne.
Oppbevar i kakebomme eller kakeboks.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?