Krumkaker
Knasende krumkaker er tradisjonelle og populære småkaker i julen. Her får du Ingrid Espelid Hovigs klassiske oppskrift på krumkaker, som du kan prøve når du skal fylle kakeboksen til jul.
Krumkaker lager du helst i et krumkakejern. Når kakene er ferdigstekt bruker du en krumkakepinne for å forme kaken til kremmerhusform. Har du ikke krumkakepinne kan du bruke bunnen av en kopp og forme små skåler. Her gjelder det å være rask på labben kakene må formes mens kakene fortsatt er varme og myke.
Server krumkaker til dessert som for eksempel multekrem.
Tips: Oppbevares i en kakeboks av metall i kjøkkenskapet for å bevare sprøheten.
Vil du heller lage krumkaker uten gluten eller egg, kan du prøve oppskrift på krumkaker uten egg eller denne oppskriften på glutenfrie krumkaker.
Kilde: Stavanger Aftenblad
Knasende krumkaker er tradisjonelle og populære småkaker i julen. Her får du Ingrid Espelid Hovigs klassiske oppskrift på krumkaker, som du kan prøve når du skal fylle kakeboksen til jul.
Krumkaker lager du helst i et krumkakejern. Når kakene er ferdigstekt bruker du en krumkakepinne for å forme kaken til kremmerhusform. Har du ikke krumkakepinne kan du bruke bunnen av en kopp og forme små skåler. Her gjelder det å være rask på labben kakene må formes mens kakene fortsatt er varme og myke.
Server krumkaker til dessert som for eksempel multekrem.
Tips: Oppbevares i en kakeboks av metall i kjøkkenskapet for å bevare sprøheten.
Vil du heller lage krumkaker uten gluten eller egg, kan du prøve oppskrift på krumkaker uten egg eller denne oppskriften på glutenfrie krumkaker.
Kilde: Stavanger Aftenblad
- 100 g smør
- 3 egg
- 1 dl sukker
- 2 dl hvetemel
- 1 dl potetmel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 dl vann
- 100 g smør
- 3 egg
- 1 dl sukker
- 2 dl hvetemel
- 1 dl potetmel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 dl vann
