Til hovedinnhold

Krumkaker

1 h
7 varer
429
Krumkaker er en klassiker til jul. Like god til kaffekosen eller som dessert til multekrem.
Krumkaker er en klassiker til jul. Like god til kaffekosen eller som dessert til multekrem.
Sara Johannessen Meek

Knasende krumkaker er tradisjonelle og populære småkaker i julen. Her får du Ingrid Espelid Hovigs klassiske oppskrift på krumkaker, som du kan prøve når du skal fylle kakeboksen til jul.

Krumkaker lager du helst i et krumkakejern. Når kakene er ferdigstekt bruker du en krumkakepinne for å forme kaken til kremmerhusform. Har du ikke krumkakepinne kan du bruke bunnen av en kopp og forme små skåler. Her gjelder det å være rask på labben kakene må formes mens kakene fortsatt er varme og myke.

Server krumkaker til dessert som for eksempel multekrem.

Tips: Oppbevares i en kakeboks av metall i kjøkkenskapet for å bevare sprøheten.

Vil du heller lage krumkaker uten gluten eller egg, kan du prøve oppskrift på krumkaker uten egg eller denne oppskriften på glutenfrie krumkaker.

Kilde: Stavanger Aftenblad

Ingredienser

8
porsjoner
  • 100 g smør
  • 3 egg
  • 1 dl sukker
  • 2 dl hvetemel
  • 1 dl potetmel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 dl vann

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 100 g smør
  • 3 egg
  • 1 dl sukker
  • 2 dl hvetemel
  • 1 dl potetmel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 dl vann
Smelt og avkjøl smøret.
Visp egg og sukker til tykk eggedosis. Bland i smøret.
Bland mel, potetmel og vaniljesukker og vend i sammen med vannet.
La røren svelle en stund.
Legg en teskje røre i varmt jern. Trykk godt sammen.
Stek kakene gyllenbrune ved svak til middels varme.
Krum kakene rundt en krumkakepinne straks de blir tatt av jernet. Har du ikke det, kan du bruke bunnen av kopper og forme små skåler.
Krumkakene er svært sprø og stivner fort. Bland i litt mer vann hvis røren blir for fast så kakene ikke blir for tykke. Oppbevar i tett boks.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt og avkjøl smøret.
Visp egg og sukker til tykk eggedosis. Bland i smøret.
Bland mel, potetmel og vaniljesukker og vend i sammen med vannet.
La røren svelle en stund.
Legg en teskje røre i varmt jern. Trykk godt sammen.
Stek kakene gyllenbrune ved svak til middels varme.
Krum kakene rundt en krumkakepinne straks de blir tatt av jernet. Har du ikke det, kan du bruke bunnen av kopper og forme små skåler.
Krumkakene er svært sprø og stivner fort. Bland i litt mer vann hvis røren blir for fast så kakene ikke blir for tykke. Oppbevar i tett boks.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?