Til hovedinnhold

Hvite sjokoladetrøfler

1 h

Hvite sjokoladetrøfler med syltet ingefær passer godt som julegave, vertinnegave eller bare julegodt til deg selv. Å lage disse myke sjokoladetrøflene er lekende lett i tillegg. Den milde vaniljesmaken i hvit sjokolade gjør at den er godt egnet sammen med en rekke smakskombinasjoner. Selv har jeg falt for syltet ingefær i disse hvite sjokoladetrøflene - mens andre gjerne finknuser Digestive-kjeks og blander inn for et litt mer knasende tygg. NB! Tilsetter du alkohol i massen, ha i en liten klikk smør (ca. 20 gram) for at den ikke skal bli for bløt.

Denne oppskriften gir cirka 12 hvite sjokoladetrøfler, men du kan selv variere størrelsen som du ønsker.

Lagret av 257 brukere
Hvite sjokoladetrøfler med syltet ingefær

Hvite sjokoladetrøfler med syltet ingefær passer godt som julegave, vertinnegave eller bare julegodt til deg selv. Å lage disse myke sjokoladetrøflene er lekende lett i tillegg. Den milde vaniljesmaken i hvit sjokolade gjør at den er godt egnet sammen med en rekke smakskombinasjoner. Selv har jeg falt for syltet ingefær i disse hvite sjokoladetrøflene - mens andre gjerne finknuser Digestive-kjeks og blander inn for et litt mer knasende tygg. NB! Tilsetter du alkohol i massen, ha i en liten klikk smør (ca. 20 gram) for at den ikke skal bli for bløt.

Denne oppskriften gir cirka 12 hvite sjokoladetrøfler, men du kan selv variere størrelsen som du ønsker.

Lagret av 257 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • 250 g hvit sjokolade
  • 1 dl fløte
  • 20 g syltet ingefær

Smak, alternativ 4

  • 1 dråpe peppermynteolje

Smak, alternativ 1

  • 1 stk lime, skallet fra, revet

Smak, alternativ 2

  • 3 ss rom

Smak, alternativ 3

  • 3 ss appelsinlikør, Grand Marnier eller Cointreau

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 250 g hvit sjokolade
  • 1 dl fløte
  • 20 g syltet ingefær

Smak, alternativ 4

  • 1 dråpe peppermynteolje

Smak, alternativ 1

  • 1 stk lime, skallet fra, revet

Smak, alternativ 2

  • 3 ss rom

Smak, alternativ 3

  • 3 ss appelsinlikør, Grand Marnier eller Cointreau
Gi fløten et oppkok, og dra deretter kjelen av platen.
Tilsett hakket sjokolade, og rør til alt er smeltet. (Her kan du tilsette smør)
Tilsett ønsket smakstilsetning, enten limeskall, rom, appelsinlikør, peppermynteolje eller syltet ingefær.
Avkjøles blandingen et døgn i kjøleskap.
Rull sjokoladeblandingen til kuler, og trill dem deretter i kakao eller melis.
woman cooking

Bon appetit!

Gi fløten et oppkok, og dra deretter kjelen av platen.
Tilsett hakket sjokolade, og rør til alt er smeltet. (Her kan du tilsette smør)
Tilsett ønsket smakstilsetning, enten limeskall, rom, appelsinlikør, peppermynteolje eller syltet ingefær.
Avkjøles blandingen et døgn i kjøleskap.
Rull sjokoladeblandingen til kuler, og trill dem deretter i kakao eller melis.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?