Pepperkakemuffins
Pepperkakemuffins er en saftig og spennende vri på julekosen som virkelig anbefales å prøve. Konditor Elin Vatnar Nilsen skriver dette om oppskriften:
I disse førjulstider bugner det av røde pepperkakebokser over alt: I butikker, på sammenkomster, i foreninger og lag. Jeg må innrømme jeg blir litt lei. Derfor har jeg laget noen muffins som har samme julete smak. For et litt annerledes tygg har jeg tilsatt litt knuste pepperkaker.
Ikke bare smaker disse som pepperkaker, de piffer opp julestemningen i enhver sammenkomst et par hakk, minst. Personlig liker jeg pepperkakemuffins best uten ostekrem på toppen, men det er en smakssak. Pynten på toppen er små pepperkaker jeg har stekt og pyntet med melisglasur. Deretter har jeg dyppet dem i strøssel.
Pepperkakemuffins er en saftig og spennende vri på julekosen som virkelig anbefales å prøve. Konditor Elin Vatnar Nilsen skriver dette om oppskriften:
I disse førjulstider bugner det av røde pepperkakebokser over alt: I butikker, på sammenkomster, i foreninger og lag. Jeg må innrømme jeg blir litt lei. Derfor har jeg laget noen muffins som har samme julete smak. For et litt annerledes tygg har jeg tilsatt litt knuste pepperkaker.
Ikke bare smaker disse som pepperkaker, de piffer opp julestemningen i enhver sammenkomst et par hakk, minst. Personlig liker jeg pepperkakemuffins best uten ostekrem på toppen, men det er en smakssak. Pynten på toppen er små pepperkaker jeg har stekt og pyntet med melisglasur. Deretter har jeg dyppet dem i strøssel.
Ingredienser
- 100 g smør
- 70 g sukker
- 70 g brunt sukker
- 2 stk egg
- 1 dl melk
- 150 g hvetemel
- 1.5 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- 0.25 ts kardemomme
- 0.25 ts malt nellik
- 15 g pepperkaker, grovknuste
Til pynt
- pepperkaker
Ostekrem
- 125 g kremost naturell
- 50 g smør, mykt
- 75 g melis
- 1 ss sitronsaft
Slik gjør du:
- 100 g smør
- 70 g sukker
- 70 g brunt sukker
- 2 stk egg
- 1 dl melk
- 150 g hvetemel
- 1.5 ts bakepulver
- 1 ts kanel
- 0.25 ts kardemomme
- 0.25 ts malt nellik
- 15 g pepperkaker, grovknuste
Til pynt
- pepperkaker
Ostekrem
- 125 g kremost naturell
- 50 g smør, mykt
- 75 g melis
- 1 ss sitronsaft
Glasur
