Kokosmakroner med sukrin
I julen er det mye sukker og fett, så denne oppskriften på kokosmakroner med sukrin er oppskriften for deg som enten har matallergier, er på diett eller som rett og slett bare ønsker et litt sunnere alternativ til en av julens klassikere.
Sukrin og sukrin+ er et naturlig alternativ til vanlig sukker som ikke påvirker blodsukkeret. Derfor er dette sukkeret bra for de som har diabetes eller av andre grunner ikke kan ha vanlig sukker. Sukrin+ er blandet med stevia og er enda søtere enn vanlig sukrin, derfor trenger du mindre av det. Bruk ca 75 gram sukrin+ til denne oppskriften. Man får kjøpt sukrin på helsekostbutikker eller større matvarebutikker som Meny og ICA.
Hvis du ikke tåler egg går det an å bruke eggerstatningen «no egg». Dette fås også på helsekost og større matvarebutikker. Vær obs på at du må bruke dobbelt så mye i denne oppskriften, altså tilsvarende 4 eggehviter. Til denne oppskriften blander du 4 ts no egg med 2 ss vann. No egg binder ikke like bra som vanlig egg, så du må jobbe litt mer med å forme makronene.
Oppskriften gir ca. 20 kokosmakroner med sukrin.
I julen er det mye sukker og fett, så denne oppskriften på kokosmakroner med sukrin er oppskriften for deg som enten har matallergier, er på diett eller som rett og slett bare ønsker et litt sunnere alternativ til en av julens klassikere.
Sukrin og sukrin+ er et naturlig alternativ til vanlig sukker som ikke påvirker blodsukkeret. Derfor er dette sukkeret bra for de som har diabetes eller av andre grunner ikke kan ha vanlig sukker. Sukrin+ er blandet med stevia og er enda søtere enn vanlig sukrin, derfor trenger du mindre av det. Bruk ca 75 gram sukrin+ til denne oppskriften. Man får kjøpt sukrin på helsekostbutikker eller større matvarebutikker som Meny og ICA.
Hvis du ikke tåler egg går det an å bruke eggerstatningen «no egg». Dette fås også på helsekost og større matvarebutikker. Vær obs på at du må bruke dobbelt så mye i denne oppskriften, altså tilsvarende 4 eggehviter. Til denne oppskriften blander du 4 ts no egg med 2 ss vann. No egg binder ikke like bra som vanlig egg, så du må jobbe litt mer med å forme makronene.
Oppskriften gir ca. 20 kokosmakroner med sukrin.
Ingredienser
- 100 g kokosmasse
- 100 g sukrin
- 2 stykker eggehvite, erstattes eventuelt med «no egg»
- 1 ss kokosfett
Ekstra
- 100 g sjokolade, sukkerfri, hvis du ønsker sunt alternativ
Slik gjør du:
- 100 g kokosmasse
- 100 g sukrin
- 2 stykker eggehvite, erstattes eventuelt med «no egg»
- 1 ss kokosfett
Ekstra
- 100 g sjokolade, sukkerfri, hvis du ønsker sunt alternativ
