Pepperkakedeig med ekstra krydder
Denne pepperkakedeigen har litt ekstra krydder for å gi litt mer piff. Jeg har blandet alle de klassiske julekrydderne samt det klassiske julekrydderet pomeransskall for å gi dem et hint av sitrus. Pomeranskrydder får du kjøpt på apotek og i spesialforretninger. Ønsker du å lage pepperkakehjerter til å henge opp er det viktig å lage hull til tråden før du steker dem!
Oppskriften gir ca. 1 kilo pepperkakedeig.
Denne pepperkakedeigen har litt ekstra krydder for å gi litt mer piff. Jeg har blandet alle de klassiske julekrydderne samt det klassiske julekrydderet pomeransskall for å gi dem et hint av sitrus. Pomeranskrydder får du kjøpt på apotek og i spesialforretninger. Ønsker du å lage pepperkakehjerter til å henge opp er det viktig å lage hull til tråden før du steker dem!
Oppskriften gir ca. 1 kilo pepperkakedeig.
Ingredienser
- 150 g smør
- 2 dl sukker
- 1 dl sirup, mørk
- 4 ss maltekstrakt
- 1 dl kremfløte
- 2 stykker egg
- 4 ts nellik
- 4 ts kanel
- 4 ts ingefær
- 4 ts kardemomme
- 4 ts pomeransskall, malt
- 450 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 4 ts pepper
Slik gjør du:
- 150 g smør
- 2 dl sukker
- 1 dl sirup, mørk
- 4 ss maltekstrakt
- 1 dl kremfløte
- 2 stykker egg
- 4 ts nellik
- 4 ts kanel
- 4 ts ingefær
- 4 ts kardemomme
- 4 ts pomeransskall, malt
- 450 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 4 ts pepper
