Julekakeboller

2 h 30 min
Lagret av 159 brukere
Julekakeboller penslet med egg
En skive julekake med smør og godt med geitost på toppen: Det er godt, det!, mener Frida Anker Kulmus.
Foto: Foto og styling: Camilla Andersen / @seashells.and.chandeliers
Lagret av 159 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
Obs: Oppskriften gir ca. 12 boller
  • 500 g hvetemel
  • 80 g sukker
  • 0.5 pakke fersk gjær
  • 2.5 dl helmelk
  • 2 ts kardemomme, kvernet
  • 1 ts kanel
  • 100 g smør, romtemperert, i terninger
  • 100 g sukat
  • 100 g rosiner
  • 1 stk egg

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g hvetemel
  • 80 g sukker
  • 0.5 pakke fersk gjær
  • 2.5 dl helmelk
  • 2 ts kardemomme, kvernet
  • 1 ts kanel
  • 100 g smør, romtemperert, i terninger
  • 100 g sukat
  • 100 g rosiner
  • 1 stk egg
Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle.
Rør ut gjæren i melk og ha blandingen i bakebollen.
Elt deigen på lav hastighet i 2 min.
Skru opp til middels hastighet og elt videre i 7 min, mens du tilsetter smøret litt etter litt.
Når alt smøret er eltet godt inn, skrur du hastigheten opp og elter videre i 5 min. Det siste minuttet tilsetter du rosiner og sukat.
Dekk bakebollen med et fuktig kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse. Dette tar ca. 1 time.
Når deigen er ferdig hevet, velter du den på bordet og for - deler den i emner på cirka 100 g.
Trill boller og legg dem på et bakebrett.
Dekk dem med et fuktig håndkle og la dem etterheve til dobbel størrelse, ca. 30–45 min.
Visp sammen egg og en klype salt, og pensle bollene lett.
Stek bollene på 180 grader i cirka 10 min, til de er mellombrune i fargen.
woman cooking

Bon appetit!

Ha de tørre ingrediensene i en bakebolle.
Rør ut gjæren i melk og ha blandingen i bakebollen.
Elt deigen på lav hastighet i 2 min.
Skru opp til middels hastighet og elt videre i 7 min, mens du tilsetter smøret litt etter litt.
Når alt smøret er eltet godt inn, skrur du hastigheten opp og elter videre i 5 min. Det siste minuttet tilsetter du rosiner og sukat.
Dekk bakebollen med et fuktig kjøkkenhåndkle og la deigen heve til dobbel størrelse. Dette tar ca. 1 time.
Når deigen er ferdig hevet, velter du den på bordet og for - deler den i emner på cirka 100 g.
Trill boller og legg dem på et bakebrett.
Dekk dem med et fuktig håndkle og la dem etterheve til dobbel størrelse, ca. 30–45 min.
Visp sammen egg og en klype salt, og pensle bollene lett.
Stek bollene på 180 grader i cirka 10 min, til de er mellombrune i fargen.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?