Julekakeboller
Frida Anker Kulmus mener ja til julekake året rundt! Hun hamstrer ofte noen pakker ekstra av sukat når høytiden tar slutt. Her har hun formet deigen til julekakeboller.
– Superlett hvis du inviterer til julefrokost, eller ta med deg julestemningen ut i akebakken, tipser Anker Kulmus.
Spiser du ikke alle julekakebollene med en gang, kan de fint fryses ned. Tin dem på benken og varm dem på 100 grader varmluft i cirka 5 min.
Tips: La deigen heve et lunt sted. Hvis du har varmekabler på badet eller i gangen, kan du fint sette deigen der.
Oppskrift er hentet fra boken «Jul med Frida» av Frida Anker Kulmus, som står bak Gladbakst.
Frida Anker Kulmus mener ja til julekake året rundt! Hun hamstrer ofte noen pakker ekstra av sukat når høytiden tar slutt. Her har hun formet deigen til julekakeboller.
– Superlett hvis du inviterer til julefrokost, eller ta med deg julestemningen ut i akebakken, tipser Anker Kulmus.
Spiser du ikke alle julekakebollene med en gang, kan de fint fryses ned. Tin dem på benken og varm dem på 100 grader varmluft i cirka 5 min.
Tips: La deigen heve et lunt sted. Hvis du har varmekabler på badet eller i gangen, kan du fint sette deigen der.
Oppskrift er hentet fra boken «Jul med Frida» av Frida Anker Kulmus, som står bak Gladbakst.
Ingredienser
- 500 g hvetemel
- 80 g sukker
- 0.5 pakke fersk gjær
- 2.5 dl helmelk
- 2 ts kardemomme, kvernet
- 1 ts kanel
- 100 g smør, romtemperert, i terninger
- 100 g sukat
- 100 g rosiner
- 1 stk egg
Slik gjør du:
- 500 g hvetemel
- 80 g sukker
- 0.5 pakke fersk gjær
- 2.5 dl helmelk
- 2 ts kardemomme, kvernet
- 1 ts kanel
- 100 g smør, romtemperert, i terninger
- 100 g sukat
- 100 g rosiner
- 1 stk egg
