Kransekakeringer

2 h
Lagret av 104 brukere
Kransekake i porsjonsbiter på serveringsfat
Foto: Foto og styling: Camilla Andersen / @seashells.and.chandeliers
Lagret av 104 brukere

Ingredienser

1
porsjoner

Kransekakeringer

  • 500 g mandler
  • 4 stk eggehvite
  • 400 g melis

Sjokolade med appelsin

  • 200 g sjokolade
  • 0.5 stk appelsin, saften

Mandelkrokan

  • 200 g sukker
  • 2 ss vann
  • 50 g smør
  • 100 g mandel, eller pistasj

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Kransekakeringer

  • 500 g mandler
  • 4 stk eggehvite
  • 400 g melis

Sjokolade med appelsin

  • 200 g sjokolade
  • 0.5 stk appelsin, saften

Mandelkrokan

  • 200 g sukker
  • 2 ss vann
  • 50 g smør
  • 100 g mandel, eller pistasj

Kransekakeringer

Legg frem bakebrett med bakepapir
Ha mandlene i en kjøkkenkvern og kvern dem til de ser ut som sand.
Bland sammen mandler, eggehvite og melis.
Pakk deigen i plast, og sett i kjøle - skapet minst 1 time, gjerne natten over.
Forvarm ovnen til 160 grader med varmluft.
Ha deigen på benken, og kutt den i fire deler.
Trill hver del til lange pølser, ca. 2 cm brede.
Kutt pølsen i stenger på ca. 8 cm, og form dem til små ringer.
Legg dem på et stekebrett med papir.
Stek ringene i 10 min.

Mandelkrokan

Ha sukker og vann i en steke - panne og la det smelte på middels varme uten å røre. Det skal få en gyllen, brun farge.
Når sukkeret har fått riktig farge, tilsetter du smøret.
Ha nøttene i pannen og bland godt. Hell det over på et bakepapir.
Knekk krokanen i biter når den er avkjølt. Bruk en morter eller kjøkkenmaskin til å kverne den fint.

Topping

Smelt sjokoladen i vannbad og bland inn appelsinsaften.
Dypp hver side av ringene i sjokolade og topp med krokan.
woman cooking

Bon appetit!

Kransekakeringer

Legg frem bakebrett med bakepapir
Ha mandlene i en kjøkkenkvern og kvern dem til de ser ut som sand.
Bland sammen mandler, eggehvite og melis.
Pakk deigen i plast, og sett i kjøle - skapet minst 1 time, gjerne natten over.
Forvarm ovnen til 160 grader med varmluft.
Ha deigen på benken, og kutt den i fire deler.
Trill hver del til lange pølser, ca. 2 cm brede.
Kutt pølsen i stenger på ca. 8 cm, og form dem til små ringer.
Legg dem på et stekebrett med papir.
Stek ringene i 10 min.

Mandelkrokan

Ha sukker og vann i en steke - panne og la det smelte på middels varme uten å røre. Det skal få en gyllen, brun farge.
Når sukkeret har fått riktig farge, tilsetter du smøret.
Ha nøttene i pannen og bland godt. Hell det over på et bakepapir.
Knekk krokanen i biter når den er avkjølt. Bruk en morter eller kjøkkenmaskin til å kverne den fint.

Topping

Smelt sjokoladen i vannbad og bland inn appelsinsaften.
Dypp hver side av ringene i sjokolade og topp med krokan.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?