Til hovedinnhold

Kransekakeringer

2 h
9 varer
101
Kransekake i porsjonsbiter på serveringsfat
Foto og styling: Camilla Andersen / @seashells.and.chandeliers

Kransekake forbinder jeg med høytid og fest, både i julen og ellers. Deigen er superlett å røre sammen, og alle liker kransekake. Disse har jeg trukket i sjokolade med appelsin og krokan, og laget som porsjonsbiter – da er det ingen som ser hvor mange du spiser, skriver Frida Anker Kulmus om oppskriften.

Kransekake er naturlig fri for gluten. Oppskriften på mandelkrokan gir 1 porsjon.

Tips: Ønsker du å lage en hel kransekake, kan du tegne opp rundinger i ulike størrelser på et bakepapir og forme kransekakedeigen etter dem. Stek rundingene og sett dem sammen etter steking. Pynt gjerne med sjokolade og mandler.

Oppskrift er hentet fra boken «Jul med Frida» av Frida Anker Kulmus, som står bak Gladbakst.

Ingredienser

1
porsjoner

Kransekakeringer

  • 500 g mandler
  • 4 stk eggehvite
  • 400 g melis

Sjokolade med appelsin

  • 200 g sjokolade
  • 0.5 stk appelsin, saften

Mandelkrokan

  • 200 g sukker
  • 2 ss vann
  • 50 g smør
  • 100 g mandel, eller pistasj

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Kransekakeringer

  • 500 g mandler
  • 4 stk eggehvite
  • 400 g melis

Sjokolade med appelsin

  • 200 g sjokolade
  • 0.5 stk appelsin, saften

Mandelkrokan

  • 200 g sukker
  • 2 ss vann
  • 50 g smør
  • 100 g mandel, eller pistasj

Kransekakeringer

Legg frem bakebrett med bakepapir
Ha mandlene i en kjøkkenkvern og kvern dem til de ser ut som sand.
Bland sammen mandler, eggehvite og melis.
Pakk deigen i plast, og sett i kjøle - skapet minst 1 time, gjerne natten over.
Forvarm ovnen til 160 grader med varmluft.
Ha deigen på benken, og kutt den i fire deler.
Trill hver del til lange pølser, ca. 2 cm brede.
Kutt pølsen i stenger på ca. 8 cm, og form dem til små ringer.
Legg dem på et stekebrett med papir.
Stek ringene i 10 min.

Mandelkrokan

Ha sukker og vann i en steke - panne og la det smelte på middels varme uten å røre. Det skal få en gyllen, brun farge.
Når sukkeret har fått riktig farge, tilsetter du smøret.
Ha nøttene i pannen og bland godt. Hell det over på et bakepapir.
Knekk krokanen i biter når den er avkjølt. Bruk en morter eller kjøkkenmaskin til å kverne den fint.

Topping

Smelt sjokoladen i vannbad og bland inn appelsinsaften.
Dypp hver side av ringene i sjokolade og topp med krokan.
woman cooking

Bon appetit!

Kransekakeringer

Legg frem bakebrett med bakepapir
Ha mandlene i en kjøkkenkvern og kvern dem til de ser ut som sand.
Bland sammen mandler, eggehvite og melis.
Pakk deigen i plast, og sett i kjøle - skapet minst 1 time, gjerne natten over.
Forvarm ovnen til 160 grader med varmluft.
Ha deigen på benken, og kutt den i fire deler.
Trill hver del til lange pølser, ca. 2 cm brede.
Kutt pølsen i stenger på ca. 8 cm, og form dem til små ringer.
Legg dem på et stekebrett med papir.
Stek ringene i 10 min.

Mandelkrokan

Ha sukker og vann i en steke - panne og la det smelte på middels varme uten å røre. Det skal få en gyllen, brun farge.
Når sukkeret har fått riktig farge, tilsetter du smøret.
Ha nøttene i pannen og bland godt. Hell det over på et bakepapir.
Knekk krokanen i biter når den er avkjølt. Bruk en morter eller kjøkkenmaskin til å kverne den fint.

Topping

Smelt sjokoladen i vannbad og bland inn appelsinsaften.
Dypp hver side av ringene i sjokolade og topp med krokan.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?