Kransekakeringer
Kransekake forbinder jeg med høytid og fest, både i julen og ellers. Deigen er superlett å røre sammen, og alle liker kransekake. Disse har jeg trukket i sjokolade med appelsin og krokan, og laget som porsjonsbiter – da er det ingen som ser hvor mange du spiser, skriver Frida Anker Kulmus om oppskriften.
Kransekake er naturlig fri for gluten. Oppskriften på mandelkrokan gir 1 porsjon.
Tips: Ønsker du å lage en hel kransekake, kan du tegne opp rundinger i ulike størrelser på et bakepapir og forme kransekakedeigen etter dem. Stek rundingene og sett dem sammen etter steking. Pynt gjerne med sjokolade og mandler.
Oppskrift er hentet fra boken «Jul med Frida» av Frida Anker Kulmus, som står bak Gladbakst.
Kransekake forbinder jeg med høytid og fest, både i julen og ellers. Deigen er superlett å røre sammen, og alle liker kransekake. Disse har jeg trukket i sjokolade med appelsin og krokan, og laget som porsjonsbiter – da er det ingen som ser hvor mange du spiser, skriver Frida Anker Kulmus om oppskriften.
Kransekake er naturlig fri for gluten. Oppskriften på mandelkrokan gir 1 porsjon.
Tips: Ønsker du å lage en hel kransekake, kan du tegne opp rundinger i ulike størrelser på et bakepapir og forme kransekakedeigen etter dem. Stek rundingene og sett dem sammen etter steking. Pynt gjerne med sjokolade og mandler.
Oppskrift er hentet fra boken «Jul med Frida» av Frida Anker Kulmus, som står bak Gladbakst.
Kransekakeringer
- 500 g mandler
- 4 stk eggehvite
- 400 g melis
Sjokolade med appelsin
- 200 g sjokolade
- 0.5 stk appelsin, saften
Mandelkrokan
- 200 g sukker
- 2 ss vann
- 50 g smør
- 100 g mandel, eller pistasj
Kransekakeringer
- 500 g mandler
- 4 stk eggehvite
- 400 g melis
Sjokolade med appelsin
- 200 g sjokolade
- 0.5 stk appelsin, saften
Mandelkrokan
- 200 g sukker
- 2 ss vann
- 50 g smør
- 100 g mandel, eller pistasj
Kransekakeringer
Mandelkrokan
Topping
