Krydderkake av Victoria Dam

60 min

Kokebokforfatter Victoria Dam står bak denne nydelige og saftige krydderkaken.

«Så fort vi kom innenfor døren hos mormor og morfar luktet det bakst. Duften av mormors saftige krydderkake minner meg fortsatt om alle de gangene vi reiste hjem til Sverige for å feire jul. Morfar satt i gyngestolen som han selv hadde snekret, og vi drakk te og spiste uendelige mengder av mormors krydderkake,» sier Dam.

809 har lagret denne
Et kakefat med Victoria Dams krydderkake.
Foto: Victoria Dam

Kokebokforfatter Victoria Dam står bak denne nydelige og saftige krydderkaken.

«Så fort vi kom innenfor døren hos mormor og morfar luktet det bakst. Duften av mormors saftige krydderkake minner meg fortsatt om alle de gangene vi reiste hjem til Sverige for å feire jul. Morfar satt i gyngestolen som han selv hadde snekret, og vi drakk te og spiste uendelige mengder av mormors krydderkake,» sier Dam.

809 har lagret denne
1
stk
  • 3.5 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss kanel, malt
  • 1.5 ts malt nellik
  • 1.5 ts malt ingefær
  • 2 ts kardemomme, malt
  • 3 dl sukker
  • 2 stk egg
  • 1.5 dl rømme
  • 125 g smør, smeltet

Snøhvit glasur

  • 4 dl melis
  • 1 ts eggehvite
  • 1 ts sitronsaft
Unngå at skjermen går i dvale
  • 3.5 dl hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss kanel, malt
  • 1.5 ts malt nellik
  • 1.5 ts malt ingefær
  • 2 ts kardemomme, malt
  • 3 dl sukker
  • 2 stk egg
  • 1.5 dl rømme
  • 125 g smør, smeltet

Snøhvit glasur

  • 4 dl melis
  • 1 ts eggehvite
  • 1 ts sitronsaft
Bland sammen hvetemel, bakepulver, kanel, nellik, ingefær og kardemomme.
Pisk sukker og egg hvitt og rør inn siktet hvetemel og krydderne. Ha i rømme og smeltet avkjølt smør, litt og litt av gangen. Rør godt mellom hver gang.
Smør en form, den jeg bruker er ca. 20 cm i diameter, med hull, og 15 cm høy. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i 45 minutter.
Lag glasuren mens kaken steker: Kjør melis og eggehvite i en kjøkkenmaskin og ha i sitronsaft – den gjør glasuren hvit som snø! Hell glasuren over den avkjølte kaken og pynt med små «grantrær» av rosmarin.
woman cooking

Bon appetit!

Bland sammen hvetemel, bakepulver, kanel, nellik, ingefær og kardemomme.
Pisk sukker og egg hvitt og rør inn siktet hvetemel og krydderne. Ha i rømme og smeltet avkjølt smør, litt og litt av gangen. Rør godt mellom hver gang.
Smør en form, den jeg bruker er ca. 20 cm i diameter, med hull, og 15 cm høy. Stekes midt i ovnen ved 175 grader i 45 minutter.
Lag glasuren mens kaken steker: Kjør melis og eggehvite i en kjøkkenmaskin og ha i sitronsaft – den gjør glasuren hvit som snø! Hell glasuren over den avkjølte kaken og pynt med små «grantrær» av rosmarin.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?