Kakeform-focaccia med topping

2 t 30 min
314 har lagret denne
Kakeform-focaccia med topping
314 har lagret denne
6
porsjoner

Gjærdeig

  • 2.5 dl vann, lunkent
  • 1 ts tørrgjær
  • 1.5 ts sukker
  • 1.5 ts salt
  • 1 ss olivenolje extra virgin
  • 5 dl hvetemel

Urte- og hvitløksolje

  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts basilikum, tørket
  • 1 ts timian, tørket
  • 0.5 dl olivenolje extra virgin

Topping

  • 2 dl vårløk
  • 1 dl revet ost
  • 0.5 ts maldonsalt
Unngå at skjermen går i dvale

Gjærdeig

  • 2.5 dl vann, lunkent
  • 1 ts tørrgjær
  • 1.5 ts sukker
  • 1.5 ts salt
  • 1 ss olivenolje extra virgin
  • 5 dl hvetemel

Urte- og hvitløksolje

  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts basilikum, tørket
  • 1 ts timian, tørket
  • 0.5 dl olivenolje extra virgin

Topping

  • 2 dl vårløk
  • 1 dl revet ost
  • 0.5 ts maldonsalt
Bland lunkent vann med tørrgjær og sukker. La blandingen stå og gjære i 10 minutter. Tilsett salt, olivenolje og hvetemel. Elt deigen i kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter, så den blir smidig og fin. Hev deigen lunt i ca. 1 time.
Gjør imens klar urte- og hvitløksoljen ved å ha presset hvitløk i en kopp og tilsette tørkede urter og olivenolje. Hakk vårløken og riv osten.
Smør og ha bakepapir i bunnen på en rund form (26 cm i diameter). Ha den hevede deigen i formen. Press den jevnt utover i formen med oljede fingre. Fordel så over urte- og hvitløksoljen. Bruk fingrene til å lage dype groper i deigen som oljen kan renne ned i. Etterhev brødet i 45 minutter.
Fordel hakket vårløk over deigen og deretter revet ost. Dryss på litt maldonsalt.
Stek focacciaen midt i ovnen ved 200°C i cirka 25-30 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. Serveres nystekt!
woman cooking

Bon appetit!

Bland lunkent vann med tørrgjær og sukker. La blandingen stå og gjære i 10 minutter. Tilsett salt, olivenolje og hvetemel. Elt deigen i kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter, så den blir smidig og fin. Hev deigen lunt i ca. 1 time.
Gjør imens klar urte- og hvitløksoljen ved å ha presset hvitløk i en kopp og tilsette tørkede urter og olivenolje. Hakk vårløken og riv osten.
Smør og ha bakepapir i bunnen på en rund form (26 cm i diameter). Ha den hevede deigen i formen. Press den jevnt utover i formen med oljede fingre. Fordel så over urte- og hvitløksoljen. Bruk fingrene til å lage dype groper i deigen som oljen kan renne ned i. Etterhev brødet i 45 minutter.
Fordel hakket vårløk over deigen og deretter revet ost. Dryss på litt maldonsalt.
Stek focacciaen midt i ovnen ved 200°C i cirka 25-30 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. Serveres nystekt!
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?