Hjemmebakt focaccia er noe av det beste som finnes! Her kommer en herlig oppskrift på «Cake Pan Focaccia», som altså stekes i rund kakeform. Brødet er toppet med urte- og hvitløksolje, vårløk og ost, som gir fantastisk deilig smak!
Hjemmebakt focaccia er noe av det beste som finnes! Her kommer en herlig oppskrift på «Cake Pan Focaccia», som altså stekes i rund kakeform. Brødet er toppet med urte- og hvitløksolje, vårløk og ost, som gir fantastisk deilig smak!
Bland lunkent vann med tørrgjær og sukker. La blandingen stå og gjære i 10 minutter. Tilsett salt, olivenolje og hvetemel. Elt deigen i kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter, så den blir smidig og fin. Hev deigen lunt i ca. 1 time.
Gjør imens klar urte- og hvitløksoljen ved å ha presset hvitløk i en kopp og tilsette tørkede urter og olivenolje. Hakk vårløken og riv osten.
Smør og ha bakepapir i bunnen på en rund form (26 cm i diameter). Ha den hevede deigen i formen. Press den jevnt utover i formen med oljede fingre. Fordel så over urte- og hvitløksoljen. Bruk fingrene til å lage dype groper i deigen som oljen kan renne ned i. Etterhev brødet i 45 minutter.
Fordel hakket vårløk over deigen og deretter revet ost. Dryss på litt maldonsalt.
Stek focacciaen midt i ovnen ved 200°C i cirka 25-30 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. Serveres nystekt!
Bon appetit!
Bland lunkent vann med tørrgjær og sukker. La blandingen stå og gjære i 10 minutter. Tilsett salt, olivenolje og hvetemel. Elt deigen i kjøkkenmaskin i ca. 10 minutter, så den blir smidig og fin. Hev deigen lunt i ca. 1 time.
Gjør imens klar urte- og hvitløksoljen ved å ha presset hvitløk i en kopp og tilsette tørkede urter og olivenolje. Hakk vårløken og riv osten.
Smør og ha bakepapir i bunnen på en rund form (26 cm i diameter). Ha den hevede deigen i formen. Press den jevnt utover i formen med oljede fingre. Fordel så over urte- og hvitløksoljen. Bruk fingrene til å lage dype groper i deigen som oljen kan renne ned i. Etterhev brødet i 45 minutter.
Fordel hakket vårløk over deigen og deretter revet ost. Dryss på litt maldonsalt.
Stek focacciaen midt i ovnen ved 200°C i cirka 25-30 minutter, til den er gyllen og gjennomstekt. Serveres nystekt!