«Steinalderbrød» med frø, nøtter og gulrot
1 h
Her får du oppskriften på et brød der mel, gjær og heving er erstattet med nøtter, frø, gulrot og egg.
Lagret av 495 brukere
Her får du oppskriften på et brød der mel, gjær og heving er erstattet med nøtter, frø, gulrot og egg.
Lagret av 495 brukere
Ingredienser
4
porsjoner
- 300 g nøtter, hakkede, som valnøtter, mandler, hasselnøtter, pistasj
- 300 g solsikkekjerner, og/eller gresskarkjerner
- 4 ss chiafrø
- 1.5 ts salt
- 6 stk egg
- 4 ss olivenolje
- 250 g gulrot, revet
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 300 g nøtter, hakkede, som valnøtter, mandler, hasselnøtter, pistasj
- 300 g solsikkekjerner, og/eller gresskarkjerner
- 4 ss chiafrø
- 1.5 ts salt
- 6 stk egg
- 4 ss olivenolje
- 250 g gulrot, revet
Varm ovnen til 190 grader. Kle en 1,5 l brødform med bakepapir.
Bland nøtter, kjerner, frø og salt i en bolle. Visp sammen egg og olje og hell det over nøtteblandingen.
Tilsett gulrot og bland alt godt sammen.
Hell blandingen over i formen og fordel alt jevnt utover. Stek brødet midt i ovnen i cirka 45 minutter. Avkjøles på rist.
Brødet bør pakkes godt inn og oppbevares i kjøleskapet. Holder seg fint 2-3 dager.

Bon appetit!
Varm ovnen til 190 grader. Kle en 1,5 l brødform med bakepapir.
Bland nøtter, kjerner, frø og salt i en bolle. Visp sammen egg og olje og hell det over nøtteblandingen.
Tilsett gulrot og bland alt godt sammen.
Hell blandingen over i formen og fordel alt jevnt utover. Stek brødet midt i ovnen i cirka 45 minutter. Avkjøles på rist.
Brødet bør pakkes godt inn og oppbevares i kjøleskapet. Holder seg fint 2-3 dager.