«Steinalderbrød» med frø, nøtter og gulrot
1 h
7 varer
460
Her får du oppskriften på et brød der mel, gjær og heving er erstattet med nøtter, frø, gulrot og egg.
Ingredienser
4
porsjoner
- 300 g nøtter, hakkede, som valnøtter, mandler, hasselnøtter, pistasj
- 300 g solsikkekjerner, og/eller gresskarkjerner
- 4 ss chiafrø
- 1.5 ts salt
- 6 stk egg
- 4 ss olivenolje
- 250 g gulrot, revet
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 300 g nøtter, hakkede, som valnøtter, mandler, hasselnøtter, pistasj
- 300 g solsikkekjerner, og/eller gresskarkjerner
- 4 ss chiafrø
- 1.5 ts salt
- 6 stk egg
- 4 ss olivenolje
- 250 g gulrot, revet
Varm ovnen til 190 grader. Kle en 1,5 l brødform med bakepapir.
Bland nøtter, kjerner, frø og salt i en bolle. Visp sammen egg og olje og hell det over nøtteblandingen.
Tilsett gulrot og bland alt godt sammen.
Hell blandingen over i formen og fordel alt jevnt utover. Stek brødet midt i ovnen i cirka 45 minutter. Avkjøles på rist.
Brødet bør pakkes godt inn og oppbevares i kjøleskapet. Holder seg fint 2-3 dager.

Bon appetit!
Varm ovnen til 190 grader. Kle en 1,5 l brødform med bakepapir.
Bland nøtter, kjerner, frø og salt i en bolle. Visp sammen egg og olje og hell det over nøtteblandingen.
Tilsett gulrot og bland alt godt sammen.
Hell blandingen over i formen og fordel alt jevnt utover. Stek brødet midt i ovnen i cirka 45 minutter. Avkjøles på rist.
Brødet bør pakkes godt inn og oppbevares i kjøleskapet. Holder seg fint 2-3 dager.