Til hovedinnhold

«Steinalderbrød» med frø, nøtter og gulrot

1 h

Her får du oppskriften på et brød der mel, gjær og heving er erstattet med nøtter, frø, gulrot og egg.

Lagret av 495 brukere
glutenfritt brød

Her får du oppskriften på et brød der mel, gjær og heving er erstattet med nøtter, frø, gulrot og egg.

Lagret av 495 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 300 g nøtter, hakkede, som valnøtter, mandler, hasselnøtter, pistasj
  • 300 g solsikkekjerner, og/eller gresskarkjerner
  • 4 ss chiafrø
  • 1.5 ts salt
  • 6 stk egg
  • 4 ss olivenolje
  • 250 g gulrot, revet

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g nøtter, hakkede, som valnøtter, mandler, hasselnøtter, pistasj
  • 300 g solsikkekjerner, og/eller gresskarkjerner
  • 4 ss chiafrø
  • 1.5 ts salt
  • 6 stk egg
  • 4 ss olivenolje
  • 250 g gulrot, revet
Varm ovnen til 190 grader. Kle en 1,5 l brødform med bakepapir.
Bland nøtter, kjerner, frø og salt i en bolle. Visp sammen egg og olje og hell det over nøtteblandingen.
Tilsett gulrot og bland alt godt sammen.
Hell blandingen over i formen og fordel alt jevnt utover. Stek brødet midt i ovnen i cirka 45 minutter. Avkjøles på rist.
Brødet bør pakkes godt inn og oppbevares i kjøleskapet. Holder seg fint 2-3 dager.
Brødet bør pakkes godt inn og oppbevares i kjøleskapet. Holder seg fint 2-3 dager.
woman cooking

Bon appetit!

Varm ovnen til 190 grader. Kle en 1,5 l brødform med bakepapir.
Bland nøtter, kjerner, frø og salt i en bolle. Visp sammen egg og olje og hell det over nøtteblandingen.
Tilsett gulrot og bland alt godt sammen.
Hell blandingen over i formen og fordel alt jevnt utover. Stek brødet midt i ovnen i cirka 45 minutter. Avkjøles på rist.
Brødet bør pakkes godt inn og oppbevares i kjøleskapet. Holder seg fint 2-3 dager.
Brødet bør pakkes godt inn og oppbevares i kjøleskapet. Holder seg fint 2-3 dager.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?