Enkelt, eltefritt grytebrød
Bak et enkelt, eltefritt grytebrød og se hvor lett det faktisk kan være å bake brød!
Den lange hevetiden her gir brødet et snev av surdeigsaromaer, og grytestekingen sørger for skikkelig sprø skorpe. Det er nesten så du føler deg som en profesjonell baker når du vender det nystekte brødet ut av gryten. Så enkelt og så godt!
Det er veldig godt å tilsett litt tørket frukt i små biter eller tørkede bær i deigen. Prøv for eksempel tørkede tyttebær, tørkede eplebiter eller blåbær. Pakk det nystekte brødet inn i et klede for å bevare sprøheten i skorpen. Pakker du det i plast, blir skorpen myk.
Oppskriften gir 1 brød.
Bak et enkelt, eltefritt grytebrød og se hvor lett det faktisk kan være å bake brød!
Den lange hevetiden her gir brødet et snev av surdeigsaromaer, og grytestekingen sørger for skikkelig sprø skorpe. Det er nesten så du føler deg som en profesjonell baker når du vender det nystekte brødet ut av gryten. Så enkelt og så godt!
Det er veldig godt å tilsett litt tørket frukt i små biter eller tørkede bær i deigen. Prøv for eksempel tørkede tyttebær, tørkede eplebiter eller blåbær. Pakk det nystekte brødet inn i et klede for å bevare sprøheten i skorpen. Pakker du det i plast, blir skorpen myk.
Oppskriften gir 1 brød.
Ingredienser
- 400 g hvetemel, + ekstra til «bretting»
- 50 g Hvetegrøpp, eller sammalt hvete
- 1 ts tørrgjær
- 1.5 ts salt
- 3.75 dl vann, romtemperert
Slik gjør du:
- 400 g hvetemel, + ekstra til «bretting»
- 50 g Hvetegrøpp, eller sammalt hvete
- 1 ts tørrgjær
- 1.5 ts salt
- 3.75 dl vann, romtemperert
