Eltefri focaccia

16 timer

Eltefri focaccia passer godt som tilbehør til de aller fleste middagsretter.

Denne oppskriften passer til en liten langpanne, 20x30 cm.

480 har lagret denne
Eltefri focaccia

Eltefri focaccia passer godt som tilbehør til de aller fleste middagsretter.

Denne oppskriften passer til en liten langpanne, 20x30 cm.

480 har lagret denne
6
porsjoner
  • 525 g mel
  • 2 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 2 ts tørrgjær
  • 400 g vann, romtemperert
  • olivenolje
  • flaksalt
  • rosmarin, frisk eller tørket, ev oregano og timian
Unngå at skjermen går i dvale
  • 525 g mel
  • 2 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 2 ts tørrgjær
  • 400 g vann, romtemperert
  • olivenolje
  • flaksalt
  • rosmarin, frisk eller tørket, ev oregano og timian
Rør sammen mel, salt, sukker og tørrgjær i en romslig bolle. Tilsett vannet og rør alt godt sammen til deigen er jevn.
Drypp over cirka 1,5 ss olivenolje og fold alle kantene av deigen inn mot midten. Snu deigen slik at skjøten ligger ned.
Dekk bollen med plastfolie og et håndkle. La deigen heve natten over i kjøleskapet, 12-16 timer.
Ha litt olje på hendene og løsne deigen fra bollen mens du bretter alle kantene av deigen inn mot midten. Gjenta brettingen et par - tre ganger.
Kle en liten langpanne med litt bakepapir. Du kan også bruke en panne med slipplett-belegg og litt olje i bunnen.
Klem og dra deigen utover i formen. Dekk til med plastfolie og la deigen heve i romtemperatur i cirka 3 timer.
Varm ovnen til 230 grader. Lag dype groper med fingrene, dryss over rosmarin eller andre urter, drypp over godt med olivenolje og dryss over flaksalt.
Sett brødet midt i ovnen, senk temperaturen til 215 grader og stek i cirka 25 min eller til brødet er gyllent og overflaten er sprø. Avkjøl på rist.
woman cooking

Bon appetit!

Rør sammen mel, salt, sukker og tørrgjær i en romslig bolle. Tilsett vannet og rør alt godt sammen til deigen er jevn.
Drypp over cirka 1,5 ss olivenolje og fold alle kantene av deigen inn mot midten. Snu deigen slik at skjøten ligger ned.
Dekk bollen med plastfolie og et håndkle. La deigen heve natten over i kjøleskapet, 12-16 timer.
Ha litt olje på hendene og løsne deigen fra bollen mens du bretter alle kantene av deigen inn mot midten. Gjenta brettingen et par - tre ganger.
Kle en liten langpanne med litt bakepapir. Du kan også bruke en panne med slipplett-belegg og litt olje i bunnen.
Klem og dra deigen utover i formen. Dekk til med plastfolie og la deigen heve i romtemperatur i cirka 3 timer.
Varm ovnen til 230 grader. Lag dype groper med fingrene, dryss over rosmarin eller andre urter, drypp over godt med olivenolje og dryss over flaksalt.
Sett brødet midt i ovnen, senk temperaturen til 215 grader og stek i cirka 25 min eller til brødet er gyllent og overflaten er sprø. Avkjøl på rist.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?