Saftig rugbrød
Dette er et skikkelig grovt og saftig rugbrød, som har dansk opprinnelse. Rugbrødet lages med grovt rugmel, rugflak, mørk sirup og inneholder også linfrø og masse solsikkekjerner.
Rugbrødet er spesielt godt egnet til julens lange, gode frokoster, og smaker nydelig med alt fra grov leverpostei og oster til bløtkokte egg og julens sild. Bruk rikelig med pålegg og nyt et høyt og smakfullt smørbrød!
Denne oppskriften gir 2 brød. De er fine å fryse!
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv
Dette er et skikkelig grovt og saftig rugbrød, som har dansk opprinnelse. Rugbrødet lages med grovt rugmel, rugflak, mørk sirup og inneholder også linfrø og masse solsikkekjerner.
Rugbrødet er spesielt godt egnet til julens lange, gode frokoster, og smaker nydelig med alt fra grov leverpostei og oster til bløtkokte egg og julens sild. Bruk rikelig med pålegg og nyt et høyt og smakfullt smørbrød!
Denne oppskriften gir 2 brød. De er fine å fryse!
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv
Ingredienser
Fordeig
- 400 g grovt sammalt rugmel
- 250 g fint sammalt rugmel
- 100 g rugflak
- 1 dl linfrø
- 3 dl solsikkekjerner
- 3 ts salt
- 8 dl vann, lunkent
Tilsettes
- 50 g gjær
- 1.5 dl vann, lunkent
- 4 ss mørk sirup
- 200 g hvetemel
Til formene
- 2 dl solsikkekjerner
Slik gjør du:
Fordeig
- 400 g grovt sammalt rugmel
- 250 g fint sammalt rugmel
- 100 g rugflak
- 1 dl linfrø
- 3 dl solsikkekjerner
- 3 ts salt
- 8 dl vann, lunkent
Tilsettes
- 50 g gjær
- 1.5 dl vann, lunkent
- 4 ss mørk sirup
- 200 g hvetemel
Til formene
- 2 dl solsikkekjerner
