Eltefritt surdeigsbrød

60 min
514 har lagret denne

Surdeigskolen Episode 1 - Slik lager du eltefritt landbrød

514 har lagret denne
1
stk
  • 500 g hvetemel, gjerne siktet landhvete
  • 375 g vann
  • 100 g surdeig
  • 10 g flaksalt
Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g hvetemel, gjerne siktet landhvete
  • 375 g vann
  • 100 g surdeig
  • 10 g flaksalt
Bland alle ingrediensene sammen. Dekk til deigen med et vått kjøkkenhåndkle eller plastfolie.
La deigen heve i ca. 2 timer.
Legg deigen på kjøkkenbenken og stram den opp med en deigskrape.
Legg et håndkle i hevekurven og dryss over mel.
Brett deigen og legg den i hevekurven for kaldheving i kjøleskap over natten.
Ta ut deigen neste dag og stek den på 240 grader over- og undervarme. Først i 20 min. med damp i ovnen og deretter 15 minutter uten damp.
woman cooking

Bon appetit!

Bland alle ingrediensene sammen. Dekk til deigen med et vått kjøkkenhåndkle eller plastfolie.
La deigen heve i ca. 2 timer.
Legg deigen på kjøkkenbenken og stram den opp med en deigskrape.
Legg et håndkle i hevekurven og dryss over mel.
Brett deigen og legg den i hevekurven for kaldheving i kjøleskap over natten.
Ta ut deigen neste dag og stek den på 240 grader over- og undervarme. Først i 20 min. med damp i ovnen og deretter 15 minutter uten damp.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?