Eltefritt surdeigsbrød
60 min
Surdeigsbrød er kjempegodt og faktisk ganske enkelt å lage!
Martine Sletmoen fra Skillebekk Surdeig deler her oppskriften på hvordan du kan lage et perfekt eltefritt surdeigsbrød.
Vil du lære mer om surdeig? Sjekk ut hele tv-serien fra Matkanalen på Godt.no!
Hevetiden er ikke med i tilberedelsestiden.
514 har lagret denne
Surdeigskolen Episode 1 - Slik lager du eltefritt landbrød
Surdeigsbrød er kjempegodt og faktisk ganske enkelt å lage!
Martine Sletmoen fra Skillebekk Surdeig deler her oppskriften på hvordan du kan lage et perfekt eltefritt surdeigsbrød.
Vil du lære mer om surdeig? Sjekk ut hele tv-serien fra Matkanalen på Godt.no!
Hevetiden er ikke med i tilberedelsestiden.
514 har lagret denne
Unngå at skjermen går i dvale
- 500 g hvetemel, gjerne siktet landhvete
- 375 g vann
- 100 g surdeig
- 10 g flaksalt
Bland alle ingrediensene sammen. Dekk til deigen med et vått kjøkkenhåndkle eller plastfolie.
La deigen heve i ca. 2 timer.
Legg deigen på kjøkkenbenken og stram den opp med en deigskrape.
Legg et håndkle i hevekurven og dryss over mel.
Brett deigen og legg den i hevekurven for kaldheving i kjøleskap over natten.
Ta ut deigen neste dag og stek den på 240 grader over- og undervarme. Først i 20 min. med damp i ovnen og deretter 15 minutter uten damp.

Bon appetit!
Bland alle ingrediensene sammen. Dekk til deigen med et vått kjøkkenhåndkle eller plastfolie.
La deigen heve i ca. 2 timer.
Legg deigen på kjøkkenbenken og stram den opp med en deigskrape.
Legg et håndkle i hevekurven og dryss over mel.
Brett deigen og legg den i hevekurven for kaldheving i kjøleskap over natten.
Ta ut deigen neste dag og stek den på 240 grader over- og undervarme. Først i 20 min. med damp i ovnen og deretter 15 minutter uten damp.