vegetar

Challah - hvetebrød

2 h
Lagret av 472 brukere
Challah - hvetebrød
Lagret av 472 brukere

Ingredienser

2
porsjoner
  • 50 g gjær
  • 2 dl vann, lunkent
  • 80 g sukker
  • 4 stk egg
  • 1 dl olivenolje, mild
  • 1 ts salt
  • 850 g hvetemel

Pensling og pynt

  • 1 stk egg
  • 1 ss melk
  • 4 ss sesamfrø

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 50 g gjær
  • 2 dl vann, lunkent
  • 80 g sukker
  • 4 stk egg
  • 1 dl olivenolje, mild
  • 1 ts salt
  • 850 g hvetemel

Pensling og pynt

  • 1 stk egg
  • 1 ss melk
  • 4 ss sesamfrø
Løs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett sukkeret og la blandingen stå og gjære i 5 minutter. Rør inn lett sammenvispede egg og olje. Bland saltet med litt av hvetemelet og rør inn. Tilsett så resten av hvetemelet og elt deigen jevn i kjøkkenmaskin i noen minutter. Dekk til deigen og la den heve lunt i 1 time.
Del deigen i to like store deler. Del hver av disse i tre og trill ut lengder, som deretter formes til lubne fletter. Legg flettene på en bakepapirdekket stekeplate. La dem etterheve i 30 minutter.
Visp egg sammen med litt melk og pensle over de hevede flettebrødene. Dryss over rikelig med sesamfrø.
Stek brødene midt i ovnen ved 180 °C i ca. 30 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl brødene en stund før de skjæres i.
woman cooking

Bon appetit!

Løs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett sukkeret og la blandingen stå og gjære i 5 minutter. Rør inn lett sammenvispede egg og olje. Bland saltet med litt av hvetemelet og rør inn. Tilsett så resten av hvetemelet og elt deigen jevn i kjøkkenmaskin i noen minutter. Dekk til deigen og la den heve lunt i 1 time.
Del deigen i to like store deler. Del hver av disse i tre og trill ut lengder, som deretter formes til lubne fletter. Legg flettene på en bakepapirdekket stekeplate. La dem etterheve i 30 minutter.
Visp egg sammen med litt melk og pensle over de hevede flettebrødene. Dryss over rikelig med sesamfrø.
Stek brødene midt i ovnen ved 180 °C i ca. 30 minutter, til de er gylne og gjennomstekte. Avkjøl brødene en stund før de skjæres i.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?