Challah - hvetebrød
Challah er et tradisjonelt, jødisk hvetebrød som er fantastisk godt! Deigen er litt søt og lages med mange egg og olje, som gjør brødet usedvanlig saftig og mykt. Challah lages som regel med flettefasong og drysses med sesamfrø.
Brødet ser vakkert ut på bordet og smaker nydelig! Server brødet nystekt med smør på. Det du måtte få til overs, kan gjerne fryses.
Oppskriften gir 2 brød.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv
Challah er et tradisjonelt, jødisk hvetebrød som er fantastisk godt! Deigen er litt søt og lages med mange egg og olje, som gjør brødet usedvanlig saftig og mykt. Challah lages som regel med flettefasong og drysses med sesamfrø.
Brødet ser vakkert ut på bordet og smaker nydelig! Server brødet nystekt med smør på. Det du måtte få til overs, kan gjerne fryses.
Oppskriften gir 2 brød.
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv
- 50 g gjær
- 2 dl vann, lunkent
- 80 g sukker
- 4 stk egg
- 1 dl olivenolje, mild
- 1 ts salt
- 850 g hvetemel
Pensling og pynt
- 1 stk egg
- 1 ss melk
- 4 ss sesamfrø
- 50 g gjær
- 2 dl vann, lunkent
- 80 g sukker
- 4 stk egg
- 1 dl olivenolje, mild
- 1 ts salt
- 850 g hvetemel
Pensling og pynt
- 1 stk egg
- 1 ss melk
- 4 ss sesamfrø
