Eltefritt speltbrød fra Det søte liv
Dette eltefrie speltbrødet fra Det søte liv er lettvint å lage og veldig godt!
Deigen skal bare røres raskt sammen for hånd, og det brukes kun en liten mengde gjær. Til gjengjeld må deigen heve lenge for å utvikle seg, så det beste er å røre sammen deigen på kvelden og å steke brødet dagen etter.
Oppskriften på dette speltbrødet er uten kjerner og frø, men det er bare å vende inn noen i deigen eller strø dem på toppen før steking hvis du foretrekker det. Oppskriften gir 2 brød.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv
Dette eltefrie speltbrødet fra Det søte liv er lettvint å lage og veldig godt!
Deigen skal bare røres raskt sammen for hånd, og det brukes kun en liten mengde gjær. Til gjengjeld må deigen heve lenge for å utvikle seg, så det beste er å røre sammen deigen på kvelden og å steke brødet dagen etter.
Oppskriften på dette speltbrødet er uten kjerner og frø, men det er bare å vende inn noen i deigen eller strø dem på toppen før steking hvis du foretrekker det. Oppskriften gir 2 brød.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv
Ingredienser
- 700 g fin sammalt speltmel
- 300 g speltmel, siktet
- 1 ts tørrgjær
- 3 ts salt
- 1 ss honning
- 7.5 dl vann
Slik gjør du:
- 700 g fin sammalt speltmel
- 300 g speltmel, siktet
- 1 ts tørrgjær
- 3 ts salt
- 1 ss honning
- 7.5 dl vann
